Η πλατφόρμα του Netflix φαίνεται να επενδύει ολοένα και περισσότερο σε αληθινές ιστορίες προηγούμενων δεκαετιών που είτε ξεχάστηκαν από τα μέσα είτε δεν εξιχνιάστηκαν ποτέ. Μία τέτοια περίπτωση, μετά το πολύ δημοφιλές Dahmer, είναι η νέα σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Vatican Girl: The Disappearance of Emanuela Orlandi», που έρχεται από τον δημιουργό της σειράς ντοκιμαντέρ Mark Lewis.

Το Vatican Girl καταπιάνεται με ένα μυστήριο από τη δεκαετία του ’80

Πιο συγκεκριμένα, στις 22 Ιουνίου 1983, Emanuela Orlandi, ένα 15χρονο κορίτσι που ζούσε στην πόλη του Βατικανού, εξαφανίστηκε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, καθώς επέστρεφε σπίτι της από το μάθημα μουσικής. Τότε πολλοί πίστεψαν πως το ίδιο το Βατικανό ήταν μπλεγμένο σε αυτή την υπόθεση. Εκείνο το διάστημα η υπόθεση έκανε τον γύρο του κόσμου στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων.

Η Emanuela δεν βρέθηκε ποτέ, ωστόσο η οικογένεια της και οι ερευνητές δεν έπαψαν ποτέ να προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη με αυτή την υπόθεση. Οι κατά καιρούς υποψίες και θεωρίες κινούνται γύρω από μυστήρια και υπόγεια παιχνίδια του Βατικανού, την ανάμειξη της Ιταλικής μαφίας, αλλά και τις μυστικές υπηρεσίες πολλών διαφορετικών χωρών. Οι υποθέσεις που γίνονται είναι πολλές, όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη μέρα, αλλά και όλα αυτά τα χρόνια που η Emanuela αγνοείται.

Μαρτυρίες ανθρώπων που δεν έχουν ξαναβγεί στο φως

Μέσα από τέσσερα συνολικά επεισόδια, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ μοιράζεται με το κοινό τις σκέψεις της οικογένειας Orlandi για όσα έγιναν, αλλά και διάφορων μαρτύρων οι οποίοι δεν έχουν ξαναμιλήσει ποτέ on camera. Όλοι κατανοούν πως η υπόθεση αυτή πρόκειται για ένα μυστικό που κρατήθηκε επτασφράγιστο για να προστατευτούν πολλά συμφέροντα. Τώρα που η υπόθεση βγαίνει και πάλι στην επιφάνεια, οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτή ευελπιστούν σε μία απάντηση ή έστω μία σημαντική ανατροπή.

Πηγή: Savoir Ville