Η Μάιλι Σάιρους βρίσκεται στο προσκήνιο από πολύ μικρή. Ο πατέρας της, Billy Ray Cyrus, είναι μουσικός και ηθοποιός της κάντρι και ως παιδί την έφερναν συχνά στα κινηματογραφικά πλατό. 

Πρωταγωνίστησε ακόμη και σε μια σκηνή από το «Doc», μια τηλεοπτική σειρά στην οποία ο πατέρας της υποδυόταν έναν αγροτικό γιατρό. Η τραγουδίστρια, η οποία έκλεισε τα 30 στις 23 Νοεμβρίου, έχει διανύσει πολύ δρόμο από τότε. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η Σάιρους από παιδική σταρ της Disney έγινε παγκόσμιο ποπ είδωλο.

Αν και η τραγουδίστρια είναι γνωστή ως Miley Cyrus, οι γονείς της, Leticia Jean Finley και Billy Ray, την ονόμασαν Destiny Hope. Κι επειδή ήταν ένα χαμογελαστό μωράκι, οι γονείς της της έδωσαν το παρατσούκλι «Smiley», που στη συνέχεια έγινε «Miley». 

Όταν ήταν μόλις οκτώ ετών, η Σάιρους αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός. Έκανε οντισιόν για διάφορους ρόλους, αλλά απορρίφθηκε επειδή ήταν πολύ μικρή. Τελικά, σε ηλικία 11 ετών, πήγε σε μια οντισιόν της Disney και κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά «Hannah Montana». Η σειρά διήρκεσε πέντε σεζόν και κέρδισε πολλά βραβεία. 

Όμως όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος και το 2010, η πανέμορφη Μάιλι αποφάσισε να εγκαταλείψει τη σειρά και να ακολουθήσει καριέρα στη μουσική.

Η Σάιρους κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ, «Meet Miley Cyrus», το 2007. Ακολούθησε το δεύτερο άλμπουμ της, «Breakout», το οποίο έγινε πλατινένιο στις ΗΠΑ, εν μέρει χάρη στην επιτυχία «7 Things», την οποία η τραγουδίστρια αφιέρωσε στον πρώην σύντροφό της, Nick Jonas. Χρόνια μετά την κυκλοφορία του, πολλοί κριτικοί λένε ότι εξακολουθεί να είναι το καλύτερο άλμπουμ της μέχρι σήμερα.

Μετά την αποχώρησή της από τη σειρά το 2010, η τραγουδίστρια άρχισε να απομακρύνεται από την ποπ και να υιοθετεί μια πιο ροκ εμφάνιση και ήχο. Μια αλλαγή, που συνοψίζεται στο τραγούδι της «Can’t Be Tamed». Αυτή ήταν μόνο η αρχή της μεταμόρφωσης της Σάιρους. Το 2013, έκοψε τα μαλλιά της και από πριγκίπισσα της Disney μεταμορφώθηκε σε ροκ σταρ. Ήταν ξεκάθαρο ότι η παλιά Μάιλι Σάιρους είχε φύγει για πάντα… 

Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, κυκλοφόρησε το τραγούδι «We Can’t Stop». Η ίδια η τραγουδίστρια παραδέχτηκε ότι το τραγούδι αφορούσε τα ναρκωτικά. Τον Αύγουστο, η Σάιρους έγινε…