Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει προκαλέσει πολλές φορές με δηλώσεις ή κινήσεις του. Ωστόσο, αυτή τη φορά περνά σε άλλη πίστα δείχνοντας και ασυνέπεια λόγων και έργων

Ακόμη και όσοι χαρακτηρίζοντας τον «αιρετικό» και «αντικονφορμιστή» δικαιολογούν πολλά στον Γιάννη Μπουτάρη, θα δυσκολευτούν να εξηγήσουν την επιλογή του να εμφανιστεί ως διακομιστής… μπάφου σε βίντεο κλιπ.

Κοινώς να συμμετέχει στο «γύρισμα τσιγάρου» για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Μαλαγουζια και μπάφους μέσα στις βίλες», με την αισθητική τόσο των στίχων όσο και του βίντεο να τίθεται στην κρίση του καθενός.

Σοκαριστήκαμε που είδαμε άτομα να καπνίζουν χασίς ή πέσαμε από τα σύννεφα που αυτά συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία; Τίποτα από τα δύο, θα ήταν μεγάλη υποκρισία.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ένα δημόσιο πρόσωπο, όπως ο Γιάννης Μπουτάρης, μπορεί να «νομιμοποιεί» τέτοια φαινόμενα. Ούτε προκαλείς συζήτηση, πόσω μάλλον συμμετέχεις ουσιαστικά στον προβληματισμό και στο διάλογο για το αν πρέπει ή όχι να νομιμοποιηθεί η χρήση κάνναβης με τέτοιους αστείους τρόπους.

Πολύ περισσότερο που ο Γιάννης Μπουτάρης έχει τοποθετήθεί για αυτό το ζήτημα και είναι αρνητικός. Και ακριβώς εδώ προκύπτει το σοβαρό παράπτωμα ασυνέπειας λόγων και έργων.

Όταν ο Γιάννης Μπουτάρης αποκάλυψε (ΣΚΑΙ) πως έδινε στην σύζυγό του, η οποία πέθανε από καρκίνο, «χασίσι» όπως είπε χαρακτηριστικά, για να της απαλύνει τους πόνους δήλωνε αντίθετος με τη νομιμοποίηση της κάνναβης για προσωπική χρήση, αποκαλώντας «χαζομάρες αυτά που λένε για γλάστρες στα μπαλκόνια».

«Το λέω εν ψυχρώ και δημόσια, η γυναίκα μου είχε καρκίνο, πέθανε από καρκίνο. Όταν είχε διάφορους πόνους, εγώ έψαχνα να βρω χασίς, της έδινα χασίς, με ιατρική συμβουλή», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως δεν το έκανε για να θεραπεύσει τον καρκίνο αλλά για να απαλύνει τους πόνους της συζύγου του.

Είχε δε σπεύσει να διευκρινίσει ότι άλλο πράγμα η χρήση και άλλο πράγμα η χρήση με ιατρική συνταγή, για φαρμακευτικούς λόγους. «Ο γιατρός δεν μου είπε πήγαινε στον μπακάλη να βρεις χασίς, αλλά μου είπε ότι είναι μία μορφή παυσίπονου που μπορεί να απαλύνει την κατάσταση» έλεγε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Σχετικά με την νομιμοποίηση της κάνναβης για προσωπική χρήση δήλωσε…