Ξεκινάει η διαδικασία φύτευσης 2.684 νέων δέντρων στο Δήμο Βαρης – Βούλας – Βουλιαγμένης στην μεγαλύτερη «πράσινη» αστική παρέμβαση στην ιστορία της πόλης.

Ξεκίνησαν οι εργασίες του μεγαλύτερου έργου ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων που έχει πραγματοποιηθεί στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης με κύριο χαρακτηριστικό την εντατική φύτευση πρασίνου. Συγκεκριμένα, μέσα στους επόμενους μήνες, ο Δήμος θα εμπλουτιστεί με 2.684 δέντρα από τα οποία 2.300 είναι υψηλής ανάπτυξης με ύψος μεταξύ των 4 και των 7,5 μέτρων. Παράλληλα τα πάρκα, οι πλατείες και οι νησίδες στην πόλη θα πρασινίσουν με σχεδόν 25.000 θαμνοειδή και περισσότερα από 40 στρέμματα φυσικού χλοοτάπητα.

Οι επιλογή των δέντρων έγινε τις προηγούμενες μέρες όταν ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μαζί με επιτελείο του Δήμου και γεωπόνους της Υπηρεσίας Πρασίνου και Περιβάλλοντος  πήγαν στο φυτώριο το οποίο προέκυψε από διαγωνιστική διαδικασία, και επέλεξαν τα είδη, την ποιότητα και το μέγεθος των δέντρων.

Τα κύρια κριτήρια επιλογής ήταν να δέντρα να είναι υγιή, να ανήκουν στην Μεσογειακή χλωρίδα ώστε να είναι προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και κυρίως να είναι το μέγεθος τους τέτοιο που θα συμβάλλουν άμεσα στην αισθητική και ουσιαστική αύξηση του πρασίνου.

Παράλληλα στο έργο για την προμήθεια φυτικού υλικού, αρδευτικών υλικών και  ειδών εξοπλισμού για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό δικτύου χώρων πρασίνου και κοινοχρήστων χώρων του Δήμου συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 7 εκ ευρώ που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (από τα οποία τα 4,1 εκ αφορούν αποκλειστικά την αναβάθμιση του πρασίνου) έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση υπογείου συστήματος αυτόματης άρδευσης με σύστημα τηλεελέγχου για να διασφαλιστεί η υγεία των φυτεύσεων και το αποτελεσματικό πότισμα χωρίς σπατάλη νερού.

Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων μηνών.

Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε μετά την έναρξη των εργασιών:

«Η ανάπτυξη του φυσικού πρασίνου αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και το γεγονός αυτό μας οδήγησε να επιλέξουμε τη εκτεταμένη φύτευση σε όλο το…