Καβγά έχει προκαλέσει η αρχική αξίωση του πλειοψηφίας της εξεταστικής για να μείνουν μυστικά τα πορίσματα. Στη δημοσιότητα αναμένεται να δώσουν τις πορισματικές τους εκθέσεις τα κόμματα

Σήμερα εκπνέει η διορία για να καταθέσουν τα κόμματα τις πορισματικές τους εκθέσεις και μέχρι την Παρασκευή στις 14 του μήνα είναι η τελική ημερομηνία για να καταλήξει σε πόρισμα η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές.

«Ομερτά»

Ωστόσο εκτός του ότι ως είθισται δεν αναμένεται να υπάρχει κοινό πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής, δεν είναι ακόμα σαφές αν το πόρισμα της πλειοψηφίας και κατ’ επέκταση της εξεταστικής επιτροπής θα δοθεί στη δημοσιότητα.

  • Διαβάστε επίσης Νίκος Ανδουλάκης στο MEGA: «Η απόπειρα παρακολούθησής μου ήταν ξεκάθαρα μία απαράδεκτη παρακρατική πράξη»

Τις προηγούμενες μέρες μάλιστα υπήρξαν σχετικές καταγγελίες από την αντιπολίτευση που επέκριναν την κυβερνητική πλειοψηφία της εξεταστικής για «ομερτά», καθώς, όπως υποστήριξαν, σκοπεύει να ακολουθήσει την ίδια τακτική του απόρρητου και σε ότι αφορά τη δημοσίευση των πορισμάτων, αλλά ακόμα και για την συνεδρίαση της Ολομέλειας, που ορισμένα σενάρια την ήθελαν να είναι «κεκλεισμένων των θυρών»!

«Ζητήθηκε ξεδιάντροπα»

«Ζητήθηκε ξεδιάντροπα από τα κόμματα να μην δημοσιοποιήσουν το πόρισμά τους, αλλά να το μεταβιβάσουν με πλήρη μυστικότητα στο Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής, έτσι ώστε να θαφτεί μια για πάντα», σχολίασε πριν από τρεις μέρες το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Επιχειρούν να κρατήσουν μυστικό ακόμη και το πόρισμα των κομμάτων. Σκοτάδι παντού!», αναφέρει χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη εξαπολύοντας νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα των υποκλοπών.

«Η επιχείρηση συγκάλυψης που ξεδιπλώθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, είτε με την κοινοβουλευτική πρωτοτυπία να μην κληθούν τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα και οι εταιρείες που σχετίζονται με το παράνομο λογισμικό Predator, είτε σφραγίζοντας με απόφαση Μητσοτάκη όλα τα στόματα επικαλούμενοι το απόρρητο αλά καρτ, δεν θα μπορούσε να έχει άλλη κατάληξη».

«Δεν θα ακολουθήσει αυτή τη μεθόδευση»

«Καταγγέλλουμε τη σχεδιαζόμενη μεθόδευση της κυβέρνησης για να μη δοθούν στη…