Μετά τις χθεσινές πληροφορίες για την κατάθεση Ράμμου και τα κατεστραμμένα αρχεία της ΕΥΠ, νέα, πολύ σημαντικά στοιχεία φέρεται να έδωσε ο κ. Ράμμος και κατά την σημερινή κατάθεσή του στην Εξεταστική για τις υποκλοπές.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την υπόθεση των υποκλοπών και τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Μετά τις χθεσινές πληροφορίες για την κατάθεση του επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστου Ράμμου, ο οποίος αποκάλυψε ότι καταστράφηκε – με εντολή Κοντολέοντα – το αρχείο παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, την ημέρα που ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την παρακολούθησή του, νέα, πολύ σημαντικά στοιχεία φέρεται να έδωσε ο κ. Ράμμος και κατά την σημερινή κατάθεσή του.

Διαβάστε επίσης: Οι απόρρητες αναφορές της ΕΥΠ για το χαμένο «αρχείο Ανδρουλάκη»

«Θα λέγαμε στον Ανδρουλάκη όσα επιτρέπει ο νόμος»

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, ο κ. Ράμμος παρουσίασε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής τα πρακτικά που υπέγραψε μαζί με τον σημερινό διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, από τους ελέγχους που διενήργησε η ΑΔΑΕ στην ΕΥΠ.

Το πιο σημαντικό είναι, όμως, αυτό που φέρεται να ειπώθηκε από την ΕΥΠ στην ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

«Αν έρθει ο κ. Ανδρουλάκης για ενημέρωση, θα του πούμε όσα επιτρέπει ο νόμος», φέρεται να ειπώθηκε από την ΕΥΠ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, καθώς η Υπηρεσία υποστηρίζει πως ο νόμος δεν επιτρέπει να ενημερώσουν για τα πάντα το άτομο που παρακολουθείται.

Με λίγα λόγια, πρακτικά διαψεύδεται η διαβεβαίωση για πλήρη ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη, σε περίπτωση που είχε δεχθεί την πρόταση Γεραπετρίτη, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού να ενημερωθεί αυτοπροσώπως από την ΕΥΠ, καθώς το απόρρητο επιτρέπει συγκεκριμένες αποκαλύψεις…

«Η ΕΥΠ ζητούσε να μάθει το κινητό Ανδρουλάκη από τον πάροχο»

Αφού σημειωθεί ότι αποκαλύφθηκε στην Εξεταστική πως ένα… μέλος της ΑΔΑΕ ζήτησε να ελεγχθεί το κινητό του τηλέφωνο για το ενδεχόμενο παρακολούθησης, καθώς είπε ότι έχει σχετικές ενδείξεις, ένα ακόμη ιδιαίτερα ενδιαφέρον σημείο της κατάθεσης Ράμμου αφορά στις διαδικασίες παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του in.gr, την ίδια…