Για επιβάρυνση των μικρομεσαίων από τις αυξήσεις στο ρεύμα και τους έμμεσους φόρους έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας κατά την συνάντησή του με την Ομοσπονδία Αρτοποιών

Για συνθήκες διάλυσης της μικρής και μεσαίας επιχείρησης από τις τρομακτικές αυξήσεις στο ρεύμα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας παράλληλα ότι κάποιοι θησαυρίζουν ενώ η πλειοψηφία δεν μπορεί να επιβιώσει.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής έφυγε, οι αυξήσεις στο ρεύμα δεν έφυγαν

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει την επιδότηση που είχε υποσχεθεί το Μάρτιο και ποτέ όπως είπε δεν έδωσε. Μάλιστα σημείωσε ότι αυτή η επιδότηση πρέπει να δοθεί αναδρομικά για να σταματήσει το κύμα λουκέτων στα αρτοποιεία, καθώς οι αυξήσεις στο ρεύμα για ένα μέσο αρτοποιείο αντιστοιχούν σε δύο και τρεις μισθούς εργαζόμενου.

  • Διαβάστε επίσης Τσίπρας: Βολική επιλογή ο Πούτιν για το τσουνάμι ακρίβειας

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

«Οι τρομακτικές αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος έχουν δημιουργήσει συνθήκες διάλυσης για τη μικρή και μεσαία επιχείρηση και ιδίως για τον κλάδο των αρτοποιών, όπου έχουν δει ακόμα και μετά τις αλλαγές που έγιναν στα τιμολόγια τον Αύγουστο, αύξηση στους λογαριασμούς τους και όχι μείωση.

»Η ρήτρα αναπροσαρμογής έφυγε, οι αυξήσεις δεν έφυγαν. Και σήμερα, Σεπτέμβρη-Οκτώβρη οι άνθρωποι αυτοί βλέπουν στα τιμολόγια που καλούνται να πληρώσουν για τους λογαριασμούς του ρεύματος, του φυσικού αερίου, τιμές στις οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και τιμές που κάνουν απαγορευτική τη λειτουργία τους.

Η αύξηση αντιστοιχεί σε δύο και τρεις μισθούς εργαζόμενου

»Δεκάδες, εκατοντάδες αρτοποιεία κλείνουν σε όλη τη χώρα, ενώ και θέσεις εργασίας χάνονται διότι οι αυξήσεις για ένα μέσο αρτοποιείο αντιστοιχούν σε δύο και τρεις μισθούς εργαζόμενου.

»Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει από τον Μάρτιο που συναντήθηκα με τους αρτοποιούς μια επιδότηση η οποία ποτέ όμως δεν τους δόθηκε. Είναι η ώρα να δοθεί και μάλιστα αναδρομικά για να σταματήσει αυτό το κύμα των λουκέτων στα αρτοποιεία.

»Ταυτόχρονα οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Είναι δυνατόν να είμαστε η πρώτη χώρα σε όλη την ΕΕ σε τιμές ρεύματος για μη οικιακούς…