Της Πηνελόπης Γκάλιου

Στροφή στην κοινωνία και στην καθημερινότητα των πολιτών με ταυτόχρονη προβολή του κυβερνητικού έργου κάνει η κυβέρνηση, – μετά τις αναταράξεις που προκάλεσε η υπόθεση των παρακολουθήσεων- εκτιμώντας ότι επιστρέφει στο “γήπεδο” της, όπου έχει το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης που ασκεί με επικοινωνιακά και μόνο κριτήρια. Τον τόνο δίνει για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας τις περιοδείες ανά την Ελλάδα και επικοινωνώντας τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και τα αποτελέσματά τους, στρώνοντας το έδαφος και για την προεκλογική περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει, έστω και άτυπα.

Σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο περιοδεία στην Αχαΐα, έχοντας σειρά επαφών με τοπικούς φορείς, ενώ θα επισκεφθεί έργα υποδομής που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή, θα μιλήσει σε κομματική εκδήλωση και η περιοδεία του θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη τύπου που θα δώσει στην Πάτρα την Τετάρτη. Πρόκειται για ένα νέο πλαίσιο που θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός σε όλες τις επισκέψεις του ανά την Ελλάδα, οι οποίες θα ολοκληρώνονται πάντα με μια συνέντευξη τύπου στις πρωτεύουσες των νομών ώστε να προβάλλεται και αναδεικνύεται το κυβερνητικό έργο σε τοπικό επίπεδο και η ταυτόχρονη εκπλήρωση των δεσμεύσεων που είχαν αναληφθεί προς τις τοπικές κοινωνίες.

Κυβερνητικές πηγές, εκτιμούν πάντως, ότι το θέμα των παρακολουθήσεων έχει προκαλέσει μικρή φθορά στην κυβέρνηση, με βάση και τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και αυτές που έχει στη διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίμου. Η δημοσκοπική εικόνα δείχνει ότι η υπόθεση δεν δημιουργεί σοβαρούς τριγμούς και σε καμία περίπτωση δεν ανατρέπει τα δεδομένα στην πολιτική σκηνή.

Άλλωστε εκτιμάται ότι η μακρά προεκλογική περίοδος που θα μεσολαβήσει μέχρι τις κάλπες της άνοιξης του 2023, είναι αρκετή για να καλύψει τυχόν απώλειες που θα προκύψουν, οι οποίες έχουν μικρό αποτύπωμα. Αυτό εξάλλου καταδεικνύει και η νέα δημοσκόπηση της Alco για τον Αlpha, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 7,3 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα προηγείται με 30,3% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να είναι μία μονάδα…