Ακόμα και τα κρατικά ΜΜΕ στη Ρωσία έχουν αρχίσει να παραδέχονται τις ήττες του στρατού του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Την αντεπίθεσή της στα βορειοανατολικά και στην περιοχή της Χερσώνας υπογραμμίζει με κάθε τρόπο η Ουκρανία, ενώ φαίνεται ότι ακόμα και τα κρατικά ΜΜΕ στη Ρωσία έχουν αναγκαστεί να παραδεχθούν τις ήττες που μετράει τις τελευταίες ημέρες ο στρατός του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Θυμίζουμε ότι ορισμένα ρωσικά ΜΜΕ στην αρχή της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως ονομάζεται ο πόλεμος στη Ρωσία, έκαναν λόγο για γρήγορη κατάληψη της Ουκρανίας μέχρι και… διάλυσή της.

  • Διαβάστε επίσης: «Ανταρσία» κατά του Πούτιν στη Ρωσία

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι σχολιαστές της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης αναγκάστηκαν να ξεφύγουν από το συνηθισμένο τους σενάριο λόγω της ταχείας προέλασης των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Χαρκόβου και της ταχείας υποχώρησης της Μόσχας.

Τα εδάφη που κέρδισαν πίσω οι Ουκρανοί

Οι δικαιολογίες για τις ήττες

Από την αρχή της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», οι πολεμοχαρείς προσκεκλημένοι στις εκπομπές της ρωσικής τηλεόρασης προσπαθούσαν να δείξουν ότι υποστηρίζουν ο ένας καλύτερα απ’ τον άλλον τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και να επικρίνουν την Ουκρανία και τους συμμάχους της.

Αλλά στον απόηχο της αστραπιαίας αντεπίθεσης που πραγματοποίησε το Κίεβο, το κλίμα ήταν πιο υποτονικό και το αφήγημα επικεντρώθηκε στο πώς δήθεν οι ουκρανικές δυνάμεις υπερτερούσαν αριθμητικά έναντι των Ρώσων στα βορειοανατολικά.

Μιλώντας σήμερα στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24, ο διορισθείς Ρώσος αξιωματούχος στην περιοχή του Χαρκόβου Βιτάλι Γκάντσεφ, είπε ότι η αριθμητική δύναμη των ρωσικών στρατευμάτων στην επαρχία ήταν «οκτώ φορές μικρότερη». Είπε, επίσης, χωρίς να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία, ότι οι Ουκρανικές δυνάμεις είχαν ενισχυθεί από «ξένους μισθοφόρους».

«Η πιο δύσκολη εβδομάδα στο μέτωπο», ήταν η φράση με την οποία ο παρουσιαστής Ντμίτρι Κισιλιόφ άρχισε το βράδυ της Κυριακής την εκπομπή του.

Με φόντο ένα στούντιο στο σκηνικό του οποίου έγραφε «Ανασύνταξη», ο Κισιλιόφ δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέλειψαν «προηγουμένως απελευθερωμένους οικισμούς» υπό την πίεση «υπέρτερων εχθρικών δυνάμεων». Μάλιστα, το BBC…