Πώς πέθανε η ταλαντούχα σταρ και τι αποκάλυψε η έκθεση του ιατροδικαστή;

Είναι η μόνη καλλιτέχνης που είχε επτά συνεχόμενα νούμερο ένα singles στο Billboard Hot 100, από το Saving All My Love for You το 1985 έως το Where Do Broken Hearts Go το 1988.

Η Γουίτνεϊ Χιούστον η οποία έφυγε δυστυχώς από τη ζωή στις 11 Φεβρουαρίου 2012 σε ηλικία 48 ετών, στις 9 Αυγούστου, θα γιόρταζε τα 59α γενέθλιά της.

Πώς πέθανε η Γουίτνεϊ Χιούστον;

Η Γουίτνεϊ Χιούστον βρέθηκε αναίσθητη σε μια μπανιέρα στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Beverly Hills στις 11 Φεβρουαρίου 2012.

Οι τραυματιοφορείς έφτασαν στο σημείο γύρω στις 3.30 μ.μ. και βρήκαν την τραγουδίστρια η οποία δεν ανταποκρινόταν και έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Στις 3:55μ.μ. διαπιστώθηκε ο θάνατός της, αλλά η αιτία θανάτου δεν έγινε αμέσως γνωστή, με την τοπική αστυνομία να δηλώνει ότι δεν υπήρχαν «προφανή σημάδια εγκληματικής πρόθεσης».

Διαβάστε επίσης: Γούντστοκ: Το θρυλικό φεστιβάλ της ειρήνης και της μουσικής

Η έκθεση του ιατροδικαστή

Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αιτία θανάτου της τραγουδίστριας ήταν ο τυχαίος πνιγμός, με την καρδιακή νόσο και τη χρήση κοκαΐνης να συμβάλλουν ως παράγοντες.

Ωστόσο, η έκθεση είχε μερικές σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη σταρ πριν από το θάνατό της.

Το κουτάλι

Η έκθεση έδωσε μια εικόνα για τον εθισμό της τραγουδίστριας στα ναρκωτικά.

Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου πέθανε η Γουίτνεϊ Χιούστον, βρέθηκε ένα «μικρό κουτάλι με μια λευκή κρυσταλλική ουσία μέσα και ένα τυλιγμένο κομμάτι λευκού χαρτιού» μαζί με άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν για να πάρει κοκαΐνη.

Χρήση ναρκωτικών

Κατά την έρευνα για τον θάνατο της τραγουδίστριας, προηγούμενες αναφορές ανέφεραν ότι στον οργανισμό της υπήρχαν ίχνη κοκαΐνης και συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Τόσο η αρχική όσο και η τελική έκθεση ανέφεραν ότι οι εξετάσεις αίματος δείχνουν ότι κάπνισε μαριχουάνα μέσα σε δύο εβδομάδες πριν από το θάνατό της. Η μαριχουάνα είναι νόμιμη στην πολιτεία της Καλιφόρνια, αν χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς.

Η τοξικολογική έκθεση διαπίστωσε ότι η τραγουδίστρια ήταν «οξεία δηλητηριασμένη από κοκαΐνη» και ότι ήταν «επαναλαμβανόμενη χρήστης κοκαΐνης», σύμφωνα με τον ιατροδικαστή τοξικολόγο Bruce Goldberger.

Το τελικό αντίγραφο της έκθεσης ανέφερε ότι 12 διαφορετικά…