«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, όλοι τους άμαχοι, οι διασώστες βρίσκονται εκεί» έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης της πόλης

Οχηματοπομπή που μετέφερε ουκρανούς πολίτες επλήγη σήμερα από ρωσικό πύραυλο κοντά στην πόλη Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο κυβερνήτης της περιοχής, υπάρχουν τουλάχιστον 23 νεκροί και 28 τραυματίες.

«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, όλοι τους άμαχοι, οι διασώστες βρίσκονται εκεί» έγραψε στο Telegram ο Ολεξάντρ Σταρούκ, την ώρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζεται να ανακοινώσει την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών -συμπεριλαμβανομένης και της Ζαπορίζια- κλιμακώνοντας την ένταση στο μέτωπο του πολέμου.

Διαβάστε επίσης: Ωστε γι’ αυτό γίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία;

Δείτε εικόνες

Ζελένσκι: Κράτος τρομοκράτης

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έγραψε στο Telegram:

«Το κράτος τρομοκράτης εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον του άμαχου πληθυσμού στη Ζαπορίζια, το Νικολάγιεφ και το Ντνιπροπετρόφσκ. Χτυπά τις ουκρανικές περιοχές εκτοξεύοντας ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Οι κατακτητές εκτόξευσαν 16 ρουκέτες σε ένα πρωινό μόνο στην περιοχή Ζαπορίζια. Μόνο τρομοκράτες μπορούν να το κάνουν αυτό, οι οποίοι δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στον πολιτισμένο κόσμο.

Ο εχθρός ζητά εκδίκηση για τη δική μας αποφασιστικότητα και τις δικές του αποτυχίες. Καταστρέφει κυνικά τους φιλήσυχους Ουκρανούς, επειδή έχασε την ανθρωπιά του πριν από πολύ καιρό. Αιμοδιψή αποβράσματα. Θα λογοδοτήσετε για κάθε χαμένη ουκρανική ζωή».

Τι συνέβη

Σύμφωνα με τον Guardian, μια αυτοκινητοπομπή που κατευθυνόταν για να παραλάβει συγγενείς Ουκρανών πολιτών που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη βομβαρδίστηκε, προκαλώντας ανθρώπινες απώλειες.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν μια φρικτή σκηνή με νεκρούς και τραυματίες να κείτονται στο δρόμο, ενώ αναφορές κάνουν λόγο για περισσότερα από…