Δύο κτίρια κατοικιών επλήγησαν κατά τη διάρκεια ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στο Κίεβο

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από ρωσική πυραυλική επίθεση σε δύο κτίρια κατοικιών στο Κίεβο, λίγες μόλις ημέρες μετά την υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα. Την ίδια στιγμή, η μισή πρωτεύουσα δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο, είπε ότι ένας νεκρός άνθρωπος ανασύρθηκε από ένα κτίριο κατοικιών που χτυπήθηκε στην κεντρική συνοικία Πετσέρσκ.

Διαβάστε επίσης: «Απαράδεκτες οι ρωσικές απειλές για χρήση πυρηνικών» – Σε διεθνή απομόνωση ο Πούτιν

Χωρίς ρεύμα η πρωτεύουσα

Η ενεργειακή κατάσταση στην Ουκρανία είναι «κρίσιμη» μετά το κύμα πυραυλικών επιθέσεων, που προκάλεσε ζημιές σε ενεργειακές υποδομές, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου.

Ο εθνικός φορέας εκμετάλλευσης δικτύου, Ukrenergo, γνωστοποίησε ότι οι μεγαλύτερες ζημιές σημειώθηκαν στα βόρεια και κεντρικά τμήματα και ότι είχαν αρχίσει έκτακτες διακοπές ρεύματος για «όλες τις κατηγορίες καταναλωτών».

Ανακοίνωσε, επίσης, ειδικές διακοπές έκτακτης ανάγκης στο Κίεβο. Αυτό κρίνεται απαραίτητο για την εξισορρόπηση του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας και την αποφυγή ατυχημάτων.

Ο Βιτάλι Κλίτσκο, επικαλούμενος προκαταρκτικές πληροφορίες, έγραψε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι αρκετοί πύραυλοι έχουν καταρριφθεί. «Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, επλήγησαν δύο κτίρια κατοικιών στην συνοικία Πετσέρσκ. Η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε μερικούς πυραύλους πάνω από το Κίεβο. Γιατροί και διασώστες βρίσκονται στο σημείο» τόνισε.

Στα καταφύγια οι κάτοικοι

Ο δημοσιογράφος Illia Ponomarenko της εφημερίδας Kyiv Independent δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες από ένα σταθμό του μετρό του Κιέβου, καθώς οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ακούγονται σε όλη την πρωτεύουσα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην ουκρανική…