Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης, είναι ότι ο Γενικός Γραμματέας του NATO, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, θα προεδρεύσει σήμερα σε «έκτακτη συνεδρίαση» των μονίμων αντιπροσώπων των κρατών-μελών της ατλαντικής συμμαχίας

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει μετά το χθεσινό χτύπημα στην Πολωνία με δύο πυραύλους που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για «αδέσποτους» ρωσικούς πυραύλους που έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας, ωστόσο τα σενάρια είναι πολλά με τους ηγέτες της Δύσης να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη χώρα του ΝΑΤΟ.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης, είναι ότι ο Γενικός Γραμματέας του NATO, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, θα προεδρεύσει σήμερα σε «έκτακτη συνεδρίαση» των μονίμων αντιπροσώπων των κρατών-μελών της ατλαντικής συμμαχίας η οποία θα είναι αφιερωμένη στις φονικές εκρήξεις στην Πολωνία χθες Τρίτη, η οποία αποδόθηκε σε ρωσικούς «αδέσποτους» πυραύλους.

  • Διαβάστε επίσης: Ντούντα: Δεν έχουμε ακόμη «αδιάσειστες αποδείξεις» για το ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο

«Ο Γενικός Γραμματέας θα προεδρεύσει  στην κατεπείγουσα συνεδρίαση των πρεσβευτών του NATO για να συζητηθεί αυτό το τραγικό συμβάν», δήλωσε η εκπρόσωπος Οάνα Λουγκέσκου, καθώς πληροφορίες που είναι ακόμη ανεπιβεβαίωτες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς από εκρήξεις ρωσικών πυραύλων σε χωριό της ανατολικής Πολωνίας.

Στο πλευρό της Πολωνίας

Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Πολωνία, κάνοντας λόγο για ανησυχητικά νέα από το μέτωπο του πολέμου και δηλώνοντας έτοιμες να υπερασπιστούν κάθε σπιθαμή του εδάφους τους.

Σε υψηλούς τόνους και η αντίδραση του ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που μίλησε για «σημαντική κλιμάκωση» της σύγκρουσης.

Χώρες μέλη του NATO και της G7 συμφώνησαν σήμερα, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης των ηγετών τους αφιερωμένης στις θανατηφόρες εκρήξεις στην Πολωνία, να προσφέρουν υποστήριξη και βοήθεια στη Βαρσοβία στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναφέρει κοινή ανακοίνωσή τους.

Η έκτακτη συνεδρίαση συγκλήθηκε στο Μπαλί της Ινδονησίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετά τις εκρήξεις που η πολωνική και η ουκρανική κυβέρνηση απέδωσαν σε πυραύλους «ρωσικής…