Οι απώλειες οφείλονται εν μέρει στα στοιχεία της Τετάρτης που δείχνουν άνοδο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα

Στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία παρέμειναν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, υπό τους φόβους μιας παγκόσμιας ύφεσης.

Άνοδος των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent κινήθηκαν ελαφρώς ανοδικά, πάνω από τα 94 δολάρια το βαρέλι και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού ήταν επίσης υψηλότερα, στα 88,70 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση έκλεισαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε επίσης Πετρέλαιο: Σημαντική αύξηση στις ευρωπαϊκές εισαγωγές ρωσικού ντίζελ – Ερωτηματικά για την εφαρμογή του εμπάργκο

Τα αμερικανικά αποθέματα

Οι απώλειες οφείλονται εν μέρει στα στοιχεία της Τετάρτης που δείχνουν άνοδο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης Πώς θα αποφύγουμε την ενεργειακή φτώχεια εξαιτίας του πολέμου; Είναι λύση οι προτάσεις του ΔΝΤ;

Ανησυχεί για την ανάπτυξη περισσότερο από τον πληθωρισμό

«Είναι ένας συνδυασμός των δεδομένων των αποθεμάτων και κάποια ανησυχία για τη ζήτηση. Επειδή η αγορά ανησυχεί για την ανάπτυξη περισσότερο από τον πληθωρισμό – παρόλο που ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό ζήτημα – η τιμή του πετρελαίου έχει πέσει», δήλωσε ο Πράσαντ Μπαγιανί, επικεφαλής επενδύσεων. στέλεχος για την Ασία στην BNP Paribas Wealth Management.

Πηγή ΟΤ