Κατά καιρούς ο Πάπας Φραγκίσκος έχει απασχολήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είτε με αμφιλεγόμενες δηλώσεις του είτε με τις ενέργειές του.

Τελευταίο «χτύπημα» του Πάπα Φραγκίσκου ήταν η δημόσια τοποθέτησή του ότι είναι αμάρτημα, για τα δεδομένα της Καθολικής Εκκλησίας, τα μέλη και οι πιστοί να παρακολουθούν πορνό.

Ο ποντίφικας σε ομιλία του σε φοιτητές Θεολογίας της Ρώμης παραδέχθηκε ότι «οι μοναχές και οι ιερείς βλέπουν πορνό».

Διαβάστε επίσης: «Πάπας Φραγκίσκος: Ο Διάβολος κρύβεται στο ψηφιακό πορνό – Βίτσιο ακόμα και για ιερείς και μοναχούς»

Μάλιστα, τόνισε ο 85χρονος Πάπας ότι η παρακολούθηση αισθησιακών ταινιών συνιστά αμάρτημα και για τους λαϊκούς, άνδρες και γυναίκες.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος: «Είναι ένα αμάρτημα, που πολλοί άνθρωποι, πολλοί άνδρες και πολλές γυναίκες και επίσης, ιερείς και μοναχές, διαπράττουν. Είναι ο Διάβολος που μπαίνει στη μέση. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην πορνογραφία που αποτελεί ποινικό αδίκημα, όπως αυτή που περιλαμβάνει την κακοποίηση παιδιών, η οποία, ήδη, θεωρείται εκφυλισμός. Αλλά (αναφέρομαι) στην πορνογραφία που θεωρείται κάπως «φυσιολογική»».

Και κάλεσε τους φοιτητές με αυτή την ομιλία του να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους, γιατι αυτοί αποτελούν τους αυριανούς υπηρέτες της Εκκλησίας.

Αυτές οι δηλώσεις ήρθαν λίγο καιρό μετά την άλλη δημόσια τοποθέτηση του ότι τα ζευγάρια δεν θα πρέπει συνάπτουν προγαμιαίες σχέσεις.

Συγκεκριμένα, ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας υποστήριξε ότι τα ζευγάρια δεν θα πρέπει να έχουν ερωτικές σχέσεις πριν από το γάμο, και το θέτει μάλιστα ως «προϋπόθεση για μία επιτυχημένη ένωση».

Ο ποντίφικας ισχυρίζεται, ακόμη, ότι οι σύγχρονες και μοντέρνες ενώσεις «διαλύονται» γρήγορα, ενώ τα αγνά ζευγάρια είναι αυτά που βρίσκονται σε θέση «να μάθουν πώς να είναι μαζί χωρίς την πίεση των σεξουαλικών σχέσεων».

Η συγκεκριμένη διδασκαλία βοηθά επίσης τα ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας, προσθέτει ο Πάπας Φραγκίσκος, εξηγώντας ότι τους δείχνει το δρόμο χωρίς σεξ προς τα τέλη της ζωής, ενώ η αρχή αυτή πρέπει να εφαρμόζεται ακόμη και αν τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια ζουν μαζί.

Το αμφιλεγόμενο like σε αποκαλυπτική φωτογραφία Βραζιλιάνας

Σε αντίθεση με τα κηρύγματα του 85χρονου…