Τους εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής ενημερώνει ο Νίκος Δένδιας για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκος Δένδια.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση στις 09:45, με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ στις 10:30, συνάντηση με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Γιώργο Μαρίνο, βουλευτή και μέλους του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ.

  • Διαβάστε επίσης ΥΠΕΞ για Ουκρανία: Να αναχωρήσουν οι Έλληνες άμεσα από το Κίεβο
  • Διαβάστε επίσης Τουρκία και Λιβύη υπέγραψαν «δήθεν μνημόνιο» – Τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ ενημερώνει ο Δένδιας

Στις 11:00, είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του κ. Δένδια με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης, Αντώνη Μυλωνάκη, ενώ στις 11:30, συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα και Δημήτρη Λιάπη.

Στις 12:00, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστα Γκιουλέκα. Κατόπιν συνεννόησης, η συνάντηση με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδο, θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 10:30.

Αναποτελεσματική η στρατηγική της εξωτερικής πολιτικής

Μετά τη συνάντησή του με το Νίκο Δένδια ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε:

«Η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται σε επίπεδα που δεν τα είχαμε γνωρίσει μέχρι σήμερα και αυτό απαιτεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλος ο ελληνικός λαός να είναι στρατευμένος σε ένα κοινό εθνικό μέτωπο.

»Το εθνικό μέτωπο όμως αυτό έχει ανάγκη από μία αποτελεσματική στρατηγική εξωτερικής πολιτικής, που δυστυχώς δεν τη βλέπουμε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί δεν έχει γίνει η επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης; Η οποία ήταν αντικείμενο εξαγγελίας εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Γιατί συνεχίζεται η έμφαση σε μια πολιτική επικοινωνίας και όχι ουσίας, η οποία εξαγριώνει την επιθετικότητα της…