Τα τέσσερα μέτωπα της κυβέρνησης έγιναν… ένα – Η υπόθεση των υποκλοπών φέρνει ντόμινο εξελίξεων – Εκλογές στο τέλος της τετραετίας, επιμένει η κυβέρνηση. Θα κάνει την έκπληξη;

Μέχρι τώρα αναρωτιόμασταν αν θα περάσουμε ένα ήσυχο – υπόλοιπο – καλοκαίρι με την Τουρκία.

Από εδώ και στο εξής, όμως, μάλλον θα βιώσουμε έναν… ανήσυχο Αύγουστο στα του οίκου μας, με τα στοιχήματα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών να επανέρχονται, εξαιτίας της υπόθεση των υποκλοπών.

Διαβάστε επίσης: Πολιτική θύελλα για τις υποκλοπές – «Εκλογές στο τέλος της τετραετίας», λένε κυβερνητικές πηγές – Παραίτηση ζητά η αντιπολίτευση

Τα τέσσερα μέτωπα… προ υποκλοπών

Η κυβέρνηση, ούτως ή άλλως, βρισκόταν σε αυξημένη ετοιμότητα, καθώς είχε άλλα μέτωπα να αντιμετωπίσει.

Ακρίβεια και μέτρα στήριξης

Κατ’ αρχήν, το θέμα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας που προκάλεσε, ήταν μία βασική προτεραιότητα για το Μαξίμου, με την κυβέρνηση να έχει ως βασικό στόχο την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση κρουσμάτων αισχροκέρδειας.

Παράλληλα, με το βλέμμα στραμμένο στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ανακοινώσει – όπως όλα δείχνουν – και νέο πακέτο μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας τόσο στο ηλεκτρικό ρεύμα, όσο και στα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν πάρει τον… ανήφορο.

Πυρκαγιές – Να μην υπάρξουν θύματα

Ένα δεύτερο σημαντικό μέτωπο, που έχει απέναντί της η κυβέρνηση και δεν της επιτρέπει να εφησυχάζει, είναι αυτό των πυρκαγιών.

Κρίνοντας επιτυχημένη την πολιτική τής προστασίας της ανθρώπινης ζωής πάνω απ’ όλα, το Μαξίμου, όπως έπραξε και στις περσινές μεγάλες φωτιές, έχει σε πλήρη ετοιμότητα ολόκληρο τον μηχανισμό των εμπλεκόμενων με την Πολιτική Προστασία υπηρεσιών, προκειμένου να αντιμετωπίσει νέες πυρκαγιές που ενδεχομένως θα σημειωθούν τον Αύγουστο.

Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ο μήνας των ισχυρών μελτεμιών και ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είναι αυξημένος.

Τουρκία – Γεωτρύπανο

Το τρίτο μέτωπο δεν είναι άλλο από αυτό των ελληνοτουρκικών, με την κυβέρνηση να επικεντρώνει πλέον στην έξοδο του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Αυγούστου.

Παρά το γεγονός ότι οι τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου δεν έχουν…