Φεύγουν και πουλάνε ακίνητα

Μια παράπλευρη απώλεια του πολέμου στην Ουκρανία είναι το real estate στην Κύπρο. Όπως είναι γνωστό, στη Μεγαλόνησο οι Ρώσοι έχουν προβεί σε εκατοντάδες αγορές ακινήτων, πολλές φορές πανάκριβων και μεγάλων.

Όμως, μετά από όσα έχουν συμβεί, παρατηρείται μαζική φυγή των Ρώσων από την Κύπρο, με αποτέλεσμα να πουλάνε όσο – όσο τα ακίνητά τους. Και βεβαίως να δημιουργούνται μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες για όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν τις τιμές με τις οποίες που πουλάνε οι Ρώσοι ιδιοκτήτες. Και δε μιλάμε μόνο για σπίτια, αλλά και για εμπορικά ακίνητα.

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά: Στη Λευκωσία πωλείται σήμερα εξαώροφο εμπορικό ακίνητο 3.650 τ.μ στο κέντρο της πόλης, με αρχική τιμή 7.000.000 ευρώ. Στη Λεμεσό βγήκε προς πώληση διώροφο εμπορικό ακίνητο με εμβαδόν εσωτερικών χώρων 455 τ.μ. και με αρχική τιμή 1.600.000 ευρώ.

Για όσους ξέρουν τι «παίζονταν» προ μερικών μηνών στο κυπριακό real estate, οι τιμές αυτές θεωρούνται «σκοτωμένες».

Στην Κύπρο κατοικεί μεγάλη ρωσική κοινότητα 50.000 ατόμων με επίκεντρο τη Λεμεσό και το 25% των τουριστών πριν την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία προέρχονταν από τη Ρωσία.

Με την επιβολή των κυρώσεων και το φόβο να υπάρξουν κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων, παρατηρείται μαζικό κύμα φυγής και πώλησης ακινήτων.

Πηγή: ΟΤ