Οργανοληπτικά η χρονιά εξισορροπήθηκε με την μετάθεση του τρύγου στη Νάουσα σε μεταγενέστερο χρόνο

Η φετινή αμπελοοινική χρονιά αποτέλεσε έκπληξη για πολλές περιοχές τις Ελλάδας, με την συνολική εικόνα που επικράτησε στους αμπελώνες να διακρίνεται από ανομοιογένεια, με τις βροχοπτώσεις στις αρχές του Σεπτεμβρίου επηρεάζουν τις αμπελουργικές περιοχές, ανάλογα με την χρονική απόσταση έναρξης του τρύγου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από την ΚΕΟΣΟΕ, κατά τη διάρκεια του έτους οι συνθήκες ήταν ιδανικές για την καλλιέργεια του αμπελιού, όμως στο τελευταίο στάδιο του αμπελουργικού κύκλου, αυτό της ωρίμασης και πριν τον τρύγο οι βροχοπτώσεις ήταν αρκετές και με μεγάλη διάρκεια, γεγονός που είχε σαν συνέπεια να μην ωριμάσουν πλήρως τα σταφύλια σε σύγκριση με άλλες χρονιές και ο τρύγος στη Νάουσα να είναι όψιμος.

Διαβάστε επίσης: Αμπέλι: Τρύγος με αντιθέσεις – Η εικόνα στις αμπελουργικές περιοχές

Οργανοληπτικά η χρονιά εξισορροπήθηκε με την μετάθεση του τρύγου σε μεταγενέστερο χρόνο (περίπου 20 ημερών) λόγω των ικανοποιητικών καιρικών συνθηκών. Η παρουσία χρωστικών στους οίνους είναι εξαιρετική, τα αρώματα και οι τανίνες παραμένουν στην ίδια κατηγορία, ενώ υπάρχουν μεγαλύτερες οξύτητες