Τα επίσημα εγκαίνια του εμβλητικού έργου της ανάπλασης στο Ελληνικό έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ παρέμβαση από τη Γενεύη, όπου βρίσκεται, έκανε ο δρ. Σπύρος Λάτσης και εκτενώς στο έργο αναφέρθηκε ο CEOμτης Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου. «Και στο έργο του Ελληνικού το είπαμε και το κάναμε» τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ.Αντώνιος.  Το παρών στην εκδήλωση δίνουν ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Βουλής Κ.Τασούλας, πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη της Lamda Development.

Μετά τον αγιασμό προβλήθηκε ντοκυμαντέρ για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της περιοχής του Ελληνικού. Ξεχωριστές οι παρουσίες στο ντοκυμαντέρ, εκείνες των Ολυμπιονικών Νίκου Κακλαμανάκη και Πύρρου Δήμα. 

Δείτε την τελετή των εγκαινίων:

Μητσοτάκης: Και στο Ελληνικό το είπαμε και το κάναμε

Σήμερα γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου, και της Αττικής συνολικά, μία από τις μεγαλύτερες πολεοδομική παρέμβαση στην Ευρώπη, ένα έργο χωρίς προηγούμενο στην πατρίδα μας, ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι όχι μόνο τηρείται το χρονοδιάγραμμα, αλλά και οι αλλαγές είναι εμφανείς. Τα λόγια έγιναν πράξη. Και στο Ελληνικό,μτο είπαμε και το κάνουμε. Αυτό το εμβληματικό έργο το πιστέψαμε και το προωθήσαμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε το τιμόνι του τόπου, ξεπερνώντας μεγάλα προβλήματα και βαλτωμένες αντιλήψεις. Ενα κουβάρι που μπόρεσαν να ξετυλίξουν τα αρμόδια υπουργεία, το Ανάπτυξης, το Οικονομικών, το Πολιτισμού, αλλά και η διοίκηση και τα στελέχη της lamda development. Βρισκόμαστε στο μέλλος, με το όραμα του Σπύρου Λάτση να παίρνει σάρκα και οστά.

Εγκαίνια στο Ελληνικό

Η πρώτη σχετική συζήτηση στη βουλή έγινε το 2007. Αφού πέρασε από σαράντα κύματα, η σύμβαση υπογράφηκε με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Και πάλι, ήταν η εποχή που ακούστηκαν πολλά, μέχρι και μετατροπή της περιοχής σε κοινωνικό λαχανόκηπο. Επρεπε να έρθει το καλοκαίρι του 2019 για να μπει το νερό στο…