«Τα μέτρα που λαμβάνουμε έρχονται σε απόλυτη εναρμόνιση με τους στόχους του προϋπολογισμού» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Είμαστε απολύτως συνεπείς στο ότι έχουμε εξαγγείλει και το πακέτο μέτρων που ανακοινώσαμε χθες θα υλοποιηθεί πλήρως», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «μπορούμε να επιτυγχάνουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να στηρίζουμε την κοινωνία. Τα μέτρα που λαμβάνουμε έρχονται σε απόλυτη εναρμόνιση με τους στόχους του προϋπολογισμού».

Διαβάστε επίσης: Έπαιξε «τα ρέστα του» ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μέτρα 5,5 δισ., «γιοκ» στον Ερντογάν, «κόκκινο» στον Τσίπρα

«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολίτες που αμφισβητούν ότι το πακέτο που ανακοινώσαμε χθες θα υλοποιηθεί» τόνισε, προσθέτοντας ότι δημιουργήθηκε δημοσιονομικός χώρος για να στηριχθεί η κοινωνία: «Αν αυτή τη στιγμή από οικονομικής σκοπιάς αφήναμε την κοινωνία απροστάτευτη, το κόστος αργότερα θα ήταν μεγαλύτερο».

Επεσήμανε μάλιστα, ότι λόγω του πληθωρισμού και της ανάπτυξης η χώρα μας θα καταγράψει φέτος τη μεγαλύτερη μείωση χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, στην Ευρώπη.