«Η πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλας φον ντερ Λάϊεν να εξεταστεί το ανώτατο όριο τιμών στο TTF ως έκτακτο μέτρο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση»

Σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόταση της προέδρου της Κομισιόν για προσωρινό πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Σημαντικό βήμα ως έκτακτο μέτρο

«Η πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλας φον ντερ Λάϊεν να εξεταστεί το ανώτατο όριο τιμών στο TTF (σ.σ. πλατφόρμα συναλλαγών που λειτουργεί στα πλαίσια του χρηματιστηρίου ενέργειας του Άμστερνταμ) ως έκτακτο μέτρο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» έγραψε στ’ αγγλικά στο twitter o πρωθυπουργός.

«Προσβλέπουμε στις συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το σχεδιασμό ενός ανώτατου ορίου που θα διασφαλίζει την προσφορά, θα διατηρεί λογικές τις τιμές και την εσωτερική αγορά. Ήρθε η ώρα να στηρίξουμε δραστικά τους πολίτες μας ενάντια στην απειλητική εργαλειοποίηση της ενέργειας από τη Ρωσία» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

  • Διαβάστε επίσης Οικονόμου: Δικαίωση Μητσοτάκη η πρόταση Κομισιόν για προσωρινό πλαφόν στο φυσικό αέριο

Οικονόμου: Δικαίωση του πρωθυπουργού

«Η επιστολή της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δικαιώνει τις πρωτοβουλίες και την επιμονή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την πρόταση της κας Λάιεν για προσωρινό πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου.

«Οι θέσεις της προέδρου της Κομισιόν για την ανάληψη δραστικών πρωτοβουλιών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια, υιοθετώντας τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου όλων των ειδών…