Ποιοι είναι οι λόγοι που ο έμπειρος ισπανός προπονητής βάζει στοίχημα πως θα μπορέσει να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο δρόμο των επιτυχιών

Σαν να μην πέρασε μια μέρα, παρά τα 7 χρόνια που μεσολάβησαν, από την πρώτη θητεία του Μίτσελ μέχρι τη δεύτερη, που από χθες έχει και επίσημα ξεκινήσει.

Ο ισπανός τεχνικός δεν έβλεπε την ώρα να φορέσει και πάλι τα ερυθρόλευκα και να πιάσει δουλειά στον αγαπημένο του Ολυμπιακό.

Όπως άλλωστε αποκάλυψε και ο ίδιος, πάντα ήλπιζε και περίμενε πως θα επιστρέψει στην ομάδα που τον είχε κάνει να νιώσει όπως όταν ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στη Ρεάλ.

Για τον Μίτσελ η δουλειά στον Ολυμπιακό για τη δεύτερη θητεία του δεν ξεκίνησε από χθες. Από την Κυριακή, όπου ουσιαστικά έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Ολυμπιακού, άρχισε να ετοιμάζει τα πλάνα του για την ομάδα.

Από την πρώτη στιγμή που μαζί με τους στενούς του συνεργάτες που έφερε στη χώρα μας για να τον πλαισιώσουν στον Ολυμπιακό δεν έκρυψε τη σιγουριά του για το αποτέλεσμα της δουλειάς του στην Ελλάδα.

Ο Μίτσελ είναι άνθρωπος που πιστεύει πραγματικά πως μπορεί να πετύχει τα πάντα. Ένας σταρ που έχει στη ζωή του πετύχει πολλά, μια προσωπικότητα που δεν έχει συνηθίσει να χάνει. Στον Ολυμπιακό έχει ζήσει την απόλυτη επιτυχία ως προπονητής και είναι σίγουρος πως θα τα καταφέρει ξανά.

Από πού πηγάζει η σιγουριά του Μίτσελ; Η ατάκα του για το ρόστερ που έχει στα χέρια του είναι χαρακτηριστική. «Δε γίνεται με αυτό το ρόστερ να μην τα καταφέρουμε» έχει πει ο Μίτσελ, που θεωρεί πως μπορεί οι συνθήκες που βρίσκει στην ομάδα να είναι πιο δύσκολες από αυτές που συνάντησε όταν ήρθε την πρώτη φορά, όμως οι ποδοσφαιριστές που βρίσκει στο Ρέντη είναι κατά πολύ πιο ποιοτικοί.

Γι’ αυτό και ο Μίτσελ θεωρεί πως με τη σωστή διαχείριση του πανίσχυρου ρόστερ που διαθέτει ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να πετύχει το στόχο του. Ο Νο1 στόχος του βεβαίως είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα… πετάξει λευκή πετσέτα στα υπόλοιπα.

Κάθε άλλο, τα ματς με την Καραμπάγκ τα περιμένει με ανυπομονησία, καθώς σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν και το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού.

Ο Μίτσελ ήταν ξεκάθαρος τόσο στις συζητήσεις που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη όσο και με τους άμεσους συνεργάτες του στο Ρέντη,…