Της Πηνελόπης Γκάλιου

Με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες τις οποίες προσδιόρισε εκ νέου το 2023 αλλά και επιχειρώντας να “διαλύσει” το τοξικό κλίμα που έχει σκεπάσει την εγχώρια πολιτική σκηνή, ο πρωθυπουργός από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ σήκωσε το γάντι στα πυρά της αντιπολίτευσης για τις παρακολουθήσεις και διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί δικής του εμπλοκής ή εμπλοκής της κυβέρνησης. Απέδωσε μάλιστα τη στοχοποίηση που υφίσταται το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και ο ίδιος προσωπικά σε ιδιωτικά συμφέροντα που έχασαν την επιρροή τους στην πορεία του τόπου και βάλλουν κατά της κυβέρνησης. “Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολλοί έναν πιεζόμενο Πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη μάλιστα κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους” είπε ο πρωθυπουργός και με διεμήνυσε με ύφος “Εμείς οι Νεοδημοκράτες δεν μασάμε”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε να δείχνει και τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή των συκοφαντιών και της λάσπης που εκτοξεύεται εναντίον της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι “η αντιπολίτευση σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές. Το σύνθημα “ή εμείς ή αυτοί” ξαναζεί και απευθύνεται, πλέον, στον καθένα”. Εστίασε δε στις διαφορετικές προτεραιότητες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι την ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει έρευνες για υδρογονάνθρακες, “εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από το βούρκο τους. Ο καθένας στο ρόλο του” παρατήρησε.

Ο Πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στα δημοσιεύματα που βάλλουν κατά της κυβέρνησης και του ίδιου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων χαρακτηρίζοντας τα ατεκμηρίωτα και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεσμευόμενος παράλληλα, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. “Επιχειρούν να πείσουν για ποιο πράγμα άραγε; Ότι προσωπικά δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους; Ηθοποιούς; Ούτε καν τους πολιτικούς μου αντιπάλους;”. Αναφέρθηκε δε, και στις περιβόητες λίστες των υποτιθέμενων θυμάτων “χωρίς όμως να παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη” σχολίασε και υπενθύμισε την υπόθεση της Νοβάρτις για την οποία έπεσαν στο κενό όλες οι κατηγορίες που εκτόξευσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον 10 κορυφαίων πολιτικών, οι οποίοι αθωώθηκαν απο τη Δικαιοσύνη….