Ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο χτυπούσαν την πόρτα του διαμερίσματός τους στο βόρειο Λονδίνο, σίγουροι ότι είχαν πληρώσει για το σωστό κατάλυμα…

Μια γυναίκα στο βόρειο Λονδίνο δηλώνει ότι αισθάνεται θύμα απάτης, αφού δεκάδες τουρίστες εμφανίστηκαν στο σπίτι της, όταν η ιδιωτική της διεύθυνση αναρτήθηκε στον ιστότοπο καταλυμάτων Booking.com.

Ταξιδιώτες από το Χονγκ Κονγκ, τη Σαουδική Αραβία και το Λος Άντζελες εμφανίστηκαν στο σπίτι της Gillian, το πλήρες όνομα της οποίας δεν δίνεται, καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου, μεταδίδει το BBC.

Διαβάστε επίσης: Σακίρα: Φυλάκιση οκτώ ετών για φορολογική απάτη ζητούν Ισπανοί εισαγγελείς

Αναγκάστηκε να τους διώξει και είπε στην Booking.com ότι επρόκειτο για απάτη.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το σπίτι της έχει πλέον «αφαιρεθεί πλήρως» από τον ιστότοπό της.

Η Gillian δήλωσε στην εκπομπή «You and Yours» του BBC Radio 4, ότι στις 4 Ιουλίου έμεινε έκπληκτη όταν απροσδόκητοι επισκέπτες έφτασαν στο σπίτι της.

«Κάποιος χτύπησε την πόρτα μου. Την άνοιξα και ήταν αυτή η καημένη, πολύ κουρασμένη γυναίκα, πιθανότατα από το Χονγκ Κονγκ, η κόρη της στην άκρη της πύλης, με εκατοντάδες βαλίτσες, όπως μου φάνηκε – προφανώς, είχαν μόλις έρθει από το αεροδρόμιο».

«Κοίταξαν εμβρόντητοι»

Να πώς περιγράφει την περιπέτειά της, που διήρκεσε σχεδόν ένα μήνα:

«Είπαν ότι είχαν κλείσει το σπίτι μου από την Booking.com.

»Είπα, ‘όχι, δεν το έχετε κάνει, γιατί δεν είναι στην Booking.com. Δεν έχω νοικιάσει ποτέ αυτό το σπίτι’.

»Κοίταξε εμβρόντητη και της είπα, ‘θα πρέπει να επιστρέψετε σε αυτούς. Λυπάμαι, υπάρχει κάποια παρεξήγηση’.

»Λίγες ώρες αργότερα, με επισκέφθηκαν περίπου τρία ή τέσσερα άτομα, που χτυπούσαν την πόρτα μου λέγοντας ότι είχαν κάνει κράτηση για το σπίτι μου από την Booking.com.

»Ήρθαν από όλο τον κόσμο: Αυστραλοί που μόλις είχαν φτάσει, υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι από τη Σαουδική Αραβία, κάποιοι άνθρωποι από τη βόρεια Αγγλία, και δεν μπορούσα να το πιστέψω».

Το ζευγάρι από το Χονγκ Κονγκ ήταν το πρώτο από τα περίπου 100 άτομα που νόμιζαν ότι είχαν κάνει κράτηση στο ακίνητο της Gillian μέσω της ιστοσελίδας κρατήσεων, μεταξύ 4 και 29 Ιουλίου.

Στις 5 Ιουλίου, η Gillian ανέφερε στην Booking.com ότι πλήθος κόσμου ερχόταν στο σπίτι της και η καταχώριση τελικά αποσύρθηκε έξι ημέρες αργότερα.

Όμως, η Gillian δήλωσε ότι 23…