Μήνυμα στον Ερντογάν έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική του και στα εθνικά μας θέματα.

Την σταθερή θέση της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, στέλνοντας μηνύματα τόσο προς την Τουρκία, όσο και προς την ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι, «με έναν πόλεμο στην καρδιά της ηπείρου, αλλά και έναν απρόβλεπτο γείτονα, που δανείζεται επιθετικές πρακτικές και αυτοκρατορικά οράματα από τον Ρώσο εισβολέα, οι επιλογές μας είναι ξεκάθαρες: Η θέση μας είναι στον δυτικό κόσμο, με το μέρος της αμυνόμενης Ουκρανίας, του απαραβίαστου των συνόρων, του Διεθνούς Δικαίου».

Διαβάστε επίσης: Οι έρευνες έπιασαν στον «ύπνο» την Τουρκία – Πόσο πλούσια είναι τα κοιτάσματα μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης

Όπως τόνισε, «καταδικάζοντας τη βάρβαρη ρωσική επίθεση, όχι μόνο υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατική Ευρώπη και την ειρήνη, αλλά το κάνουμε γιατί δεν θέλουμε να δημιουργηθεί εκεί ένα τετελεσμένο δεσποτικού αυταρχισμού, που πρόθυμα θα ήθελε να μιμηθεί η Τουρκία και στη γειτονιά μας».

Και προσέθεσε ότι «ακριβώς γι’ αυτό, άλλωστε, λέμε πως η πολιτική ‘ναι μεν, αλλά’ του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά μια αμήχανη τοποθέτηση. Είναι μια συνειδητή εθνική έκπτωση».

«Ο Ερντογάν θα προτιμούσε τον Τσίπρα απέναντί του»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο κ. Ερντογάν, βέβαια, δεν κρύβει ότι θα προτιμούσε τον κ. Τσίπρα απέναντί του».

Και υπογράμμισε: «Όμως έχει εμένα, που του απευθύνομαι. Και έχει εμένα, γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε «με ειλικρίνεια», όπως είπε, στον πρόεδρο της Τουρκίας, σημειώνοντας πως η Ελλάδα «κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις».

«Γνωρίζω καλά πως η γεωγραφία μάς θέλει δίπλα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας πως νιώθει «φίλο μας τον τουρκικό λαό» και εκφράζοντας εκ νέου τον αποτροπιασμό του για το χθεσινό τρομοκρατικό…