Για προσπάθεια πρόωρης ολοκλήρωσης των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών κάνει λόγο το ΚΚΕ, ειδικά σε ό,τι αφορά το κομμάτι που σχετίζεται με την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου της ΚΕ του κόμματος.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη «διαφαινόμενη προσπάθεια για πρόωρη ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, ώστε να ‘μείνουν στο σκοτάδι’ οι υποθέσεις παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, των δημοσιογράφων, καθώς και του τηλεφωνικού κέντρου της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Περισσού.

Όπως υποστηρίζει, «αυτό, άλλωστε, έχει διαφανεί μέσα και από όλη την πορεία των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, τόσο με τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε κρίσιμα ζητήματα, όσο και με τη στάση συγκεκριμένων μαρτύρων, που ‘κρύφτηκαν’ πίσω απ’ το απόρρητο και τις απαντήσεις του τύπου ‘δεν ξέρω, δεν απαντώ’».

Διαβάστε επίσης: Υποκλοπές: Βόμβα Ράμμου για την καταστροφή του αρχείου Ανδρουλάκη – Νέα ένταση στο πολιτικό σκηνικό

«Μεθοδευμένη συγκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοκών στο ΚΚΕ»

Το ΚΚΕ σημειώνει πως «επιβεβαιώθηκε, πάνω απ’ όλα, αυτό που εξαρχής τόνιζε, ότι η ύπαρξη και η υπεράσπιση από τα αστικά κόμματα όλου του αντιδραστικού πλαισίου των παρακολουθήσεων θα καθόριζε και την Εξεταστική Επιτροπή και τα αποτελέσματά της».

Αυτή η εξέλιξη, προσθέτει ο Περισσός, «θα αποτελέσει και το ‘κερασάκι στην τούρτα’ της μεθοδευμένης, απαράδεκτης συγκάλυψης και από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, της υπόθεσης των υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ από το 2016 μέχρι και το 2022, όπως φάνηκε ήδη από τις πρώτες συνεδριάσεις».

Το ΚΚΕ, όπως αναφέρει, έκανε προσπάθεια με τις παρεμβάσεις του και θα συνεχίσει μέχρι τελευταία στιγμή, να πραγματοποιηθεί έρευνα, όσο αυτό ήταν δυνατό. Ζήτησε να κληθούν και να εξεταστούν από την Επιτροπή συγκεκριμένοι μάρτυρες, που είχαν άμεση εμπλοκή στην υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του, δηλαδή «υπεύθυνοι από τις εταιρείες των παρόχων τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ κ.α.), μέλη της ΑΔΑΕ, εισαγγελείς, αστυνομικοί που είχαν ρόλο στην έρευνα, αρχές και πάροχοι των εμπλεκόμενων χωρών του εξωτερικού κ.α.».

«Η Εξεταστική δεν κάλεσε κανέναν μάρτυρα που πρότεινε το…