Στην αποκάλυψη ότι 1.500 μετανάστες προσπάθησαν από τον Έβρο να εισβάλλουν στην Ελλάδα την Πέμπτη, προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά.

«Μέσα σε ένα 24ωρο και κυρίως βραδινές ώρες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα 1.500 μετανάστες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όπως δήλωσε ο υπουργός τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μεγάλη κλιμάκωση στο φαινόμενο με τις παράνομες μετακινήσεις μεταναστών. «Έχουμε συλλάβει 60 διακινητές αλλοδαπούς τις τελευταίες ημέρες που είχαν στημένα κυκλώματα να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξήγησε ότι οι διακινητές προσπαθούν ιδίως το καλοκαίρι,  που τα νερά του ποταμού πέφτουν, να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε νησίδες.

«Μερικοί θέλουν την ελληνική αστυνομία να κάνει τους βαρκάρηδες» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέροντας παράλληλα ότι « πρέπει να σταματήσουν να ονειρεύονται ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα τα κάνουμε ξέφραγο αμπέλι».

Επίσης για την νησίδα στον Έβρο που εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες, παρουσιάσε  επίσημο έγγραφο του ΓΕΣ που όπως υπογράμμισε, αναφέρει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι οι συντεταγμένες της είναι εκτός ελληνικής επικράτειας και βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος. Συμπλήρωσε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο θα κατατεθεί στη Βουλή.

Απευθυνόμενος επίσης στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «θα πρέπει σήμερα να τοποθετηθεί ξεκάθαρα εάν σέβεται και αποδέχεται αυτό που λέει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

Και συνέχισε: «Ο Αρχηγός λοιπόν της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ζητήσει μια συγγνώμη σε αυτούς τους ανθρώπους του ελληνικού στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι είναι εκεί μαζί με τους ακρίτες μας του Έβρου και υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας τα οποία είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή: skai.gr