Το άσπρο μαύρο προσπαθεί να κάνει για ακόμη μια φορά η Τουρκία, αυτή την φορά με αφορμή τις εικόνες ντροπής των 92 μεταναστών, τους οποίους δουλέμποροι από τη γειτονική χώρα παράτησαν γυμνούς στον Έβρο.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η Ελλάδα ευθύνεται για πολλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με τους μετανάστες.

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα ανασύραμε δύο σορούς μεταναστών από το Αιγαίο. Εκείνοι (οι Έλληνες) είναι που γυμνώνουν μετανάστες και τους επαναπροωθούν στην Τουρκία. Ορισμένοι είχαν πεθάνει από το κρύο. Δυστυχώς οι χώρες της ΕΕ πιστεύουν ό,τι λέει η Ελλάδα και μια τέτοια χώρα, όπως η Ελλάδα εξαπολύει κατηγορίες τέτοιου είδους κατά της Τουρκίας» ανέφερε.

«Προσπαθεί να δείξει ότι έχει δίκιο ακόμη και στις πιο άδικες καταστάσεις. Είναι ξεδιάντροπος και ασυνείδητος όποιος το κάνει αυτό, όπως η Ελλάδα» πρόσθεσε τονίζοντας ότι η Frontex είναι συνεργός της καταπίεσης της Ελλάδας και τα μέλη της ΕΕ πιστεύουν ό,τι λέει η Ελλάδα.

Πηγή: skai.gr