Η Εθνική μας προετοιμάζεται για το Eurobasket έχοντας στη σύνθεσή της πολλά αστέρια, παλαιά και καινούρια

Η εθνική Ελλάδας έχει ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα  την προετοιμασία της για το Eurobasket του Σεπτέμβρη, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να συναντιέται στο ΟΑΚΑ, για να αρχίσει το ταξίδι που όλοι ελπίζουν να είναι… μακρινό.

Εκτός των μεγάλων και έμπειρων ονομάτων που έχει στο ρόστερ της η «επίσημη αγαπημένη», υπάρχουν και τέσσερα ακόμα νέα και υποσχόμενα ταλέντα, που θα έχουν την ευκαιρία να συνυπάρξουν με κάποιους από τους καλύτερους έλληνες μπασκετμπολίστες.

Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Άλεξ Αντετοκούνμπο, Λευτέρη Μαντζούκα, Όμηρο Νετζήπογλου και Γιώργο Τανούλη.

Μάλιστα, τα τέσσερα νέα παιδιά έκαναν και δηλώσεις στην επίσημη σελίδα της ΕΟΚ, περιγράφοντας μεταξύ άλλων τη μεγάλη τιμή και περηφάνια που νιώθουν φορώντας το εθνόσημο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Άλεξ Αντετοκούνμπο:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα και θα έχω αυτή την εμπειρία. Είναι τεράστια τιμή για μένα. Χαίρομαι ακόμη περισσότερο που θα έχω δίπλα την οικογένειά μου, τα τρία μου αδέρφια, που είναι ήδη μέλη της εθνικής ομάδας.

Όταν έχεις σε αυτή την ηλικία μια ευκαιρία σαν κι αυτή, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι σφουγγάρι και να πάρεις ό,τι μπορείς περισσότερο. Μπορούμε να μάθουμε πάρα πολλά αυτές τις μέρες που θα είμαστε εδώ».

Λευτέρης Μαντζούκας:

«Για κάθε παιδί είναι τεράστια τιμή να φορά το εθνόσημο, πόσω μάλλον της εθνικής ανδρών, και είναι για μένα πολύ σημαντικό να βρίσκομαι εδώ σε ηλικία 19 ετών. Είμαι ευτυχισμένος γι’ αυτή την πρόκληση και νιώθω ευλογημένος για την ευκαιρία.

Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, υπάρχουν παιδιά με πολύ ταλέντο και τεράστια εμπειρία, παίκτες όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, και πραγματικά αισθάνομαι τυχερός που βρίσκομαι ανάμεσά τους».

Όμηρος Νετζήπογλου:

«Είναι τεράστια τιμή για μένα που βρίσκομαι στην εθνική ανδρών. Πραγματικά νιώθω ευλογημένος και τυχερός που είμαι εδώ και είμαι έτοιμος να πάρω όσο πιο πολλά μπορώ, αλλά και να δώσω ό,τι μπορώ μέσα στο γήπεδο και να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο κόουτς.

Όταν σε καλεί η εθνική ανδρών δεν υπάρχει κούραση, δεν υπάρχει τίποτα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ανταποκριθείς στο…