Ο Βλαντίμιρ Πούτιν γνωστοποίησε σήμερα ότι υπέγραψε διάταγμα για μερική επιστράτευση.

Η απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να υπογράψει το διάταγμα για τη μερική επιστράτευση έχει προκαλέσει πανικό, αλλά και πανηγύρια στο εσωτερικό της Ρωσίας. Όπως σχολιάζεται σε διεθνή ΜΜΕ και social media, τα εισιτήρια για να φύγει κανείς από τη Μόσχα γίνονται ανάρπαστα, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που χαίρονται με αυτή την εξέλιξη.

Όπως αναφέρει ο Guardian, από την έναρξη του πολέμου, ο Ρώσος πρόεδρος προσπάθησε να προστατεύσει τον πληθυσμό του από τη ζοφερή πραγματικότητα του πολέμου του, με το Κρεμλίνο να επιθυμεί να καλλιεργήσει μια αίσθηση κανονικότητας στους δρόμους της Μόσχας και άλλων μεγάλων πόλεων.

  • Διαβάστε επίσης: Διάγγελμα Πούτιν: Πώς αντέδρασαν ΗΠΑ, Κίνα και Γερμανία

Ο πόλεμος μπαίνει στο σπίτι του μέσου Ρώσου

Πολλοί ανταποκρίθηκαν σε αυτές τις προσπάθειες, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν σταθερά ότι ο μέσος Ρώσος δεν ασχολούταν με τον πόλεμο. Αλλά με την απόφαση να ανακοινωθεί μερική επιστράτευση 300.000 κυρίως νέων Ρώσων ανδρών, ο πόλεμος θα μπει πλέον στο νοικοκυριό πολλών οικογενειών σε ολόκληρη τη χώρα.

Η μερική επιστράτευση, προσθέτει ο Guardian, θα θεωρηθεί επίσης ως μια σημαντική παραδοχή των στρατιωτικών αποτυχιών του Κρεμλίνου στην Ουκρανία.

Ωστόσο, η απόφαση για επιστράτευση γίνεται δεκτή με ικανοποίηση από τους φιλοπόλεμους μπλόγκερ και τους υπερεθνικιστές που έχουν γίνει μερικοί από τους πιο σφοδρούς επικριτές του Πούτιν τις τελευταίες εβδομάδες μετά την ταχεία υποχώρηση της Ρωσίας από την περιοχή του Χαρκόβου στην Ουκρανία.