«Η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά της για να εισβάλει στην Τουρκία» λέει ο Γιαϊτζί

Σενάρια συνομωσίας σύμφωνα με τα οποία οι ΗΠΑ θέλουν να παρασύρουν σε πόλεμο και σύγκρουση την Τουρκία και για αυτό εξοπλίζουν τα ελληνικά νησιά, υποστηρίζει ο αντιναύαρχος ε.α. και καθηγητής, Τζιχάτ Γιαϊτζί, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Sozcu. Στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε με τίτλο «Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να βγάλουν την Τουρκία από το ΝΑΤΟ και να εισβάλουν», ο Γιαϊτζί αναφέρεται στην «στρατικοποίηση» των νησιών και το ρόλο των ΗΠΑ σε αυτή.

«’Η Ελλάδα προσγειώθηκε σε ένα νησί; Έχουμε ανοίξει πυρ σε κάποιο από τα νησιά της; Οχι! Η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά της για να εισβάλει στην Τουρκία. Στις 26 Σεπτεμβρίου είδαμε ότι η Ελλάδα συνέχισε να κλιμακώνει τις εντάσεις στο Αιγαίο. Τεθωρακισμένα οχήματα δωρεάς των ΗΠΑ απεστάλησαν στα νησιά Λέσβο και Σάμο. Τα drones της Τουρκίας συνέλαβαν την παράνομη αποστολή από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για μια πρόκληση που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ» υποστήριξε ο Γιαϊτζί.

Διαβάστε επίσης: Οικονόμου: Καμία πρόκληση της Τουρκίας δεν θα μείνει αναπάντητη

Ο Γιαϊτζί σημειώνει – μεταξύ άλλων – ότι η Ελλάδα, η οποία ισχυρίζεται ότι η Τουρκία αποτελεί απειλή για τον εαυτό της στο Αιγαίο, συνεχίζει να υπερασπίζεται την πολιτική του εξοπλισμού των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, παρά τις αντίθετες διατάξεις των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων. Όπως είπε «μπορούμε πλέον πολύ ξεκάθαρα να πούμε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν μετατοπίσει το ανατολικό μέτωπο από την Τουρκία στην ανατολική Ελλάδα».

Αναφερόμενος στα «οχήματα που αποστέλλονται στη Λέσβο και τη Σάμο» υποστηρίζει ότι «από μόνα τους παραβιάζουν το μη στρατιωτικό καθεστώς. Ωστόσο, το γεγονός ότι αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα δόθηκαν από τις ΗΠΑ δείχνει για ποιο σκοπό πήγαν και για τι προετοιμάζονται. Η Τουρκία δεν πρέπει πλέον να αυταπατάται. Θέλουν να παρασύρουν την Τουρκία σε πόλεμο και σύγκρουση».

Τα νησιά εξοπλίζονται για να εκδικηθούν για την αποτυχία της Μεγάλης Ιδέας του 1922

«Αυτά τα νησιά οπλίζονται για να εισβάλουν στην Τουρκία. Ως εκδίκηση την κατάλληλη στιγμή για την αποτυχία υλοποίησης της Μεγάλης Ιδέας του 1922. Ας θυμηθούμε ότι οι Ιταλοί εισέβαλαν στην…