Ο πύραυλος που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, μόλις είχε αναπτυχθεί και είχε σκοπό να στείλει δυνατότερη και σαφέστερη προειδοποίηση στους εχθρούς της Βόρειας Κορέας, ο ηγέτης της οποίας καθοδήγησε τις προηγούμενες ημέρες γυμνάσια τακτικής μονάδας πυρηνικού πολέμου, σύμφωνα με το KCNA.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε και καθοδήγησε γυμνάσια τακτικής μονάδας πυρηνικού πολέμου της χώρας από την 25η Σεπτεμβρίου ως την 9η Οκτωβρίου, μετέδωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA (στη φωτογραφία του KCNA via Reuters, επάνω, ο βορειοκορεάτης ηγέτης επιβλέπει την εκτόξευση πυραύλου, σε άγνωστη τοποθεσία).

Ο κ. Κιμ δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις και πρόσθεσε πως δεν βλέπει καμία ανάγκη για διάλογο με τους αντιπάλους της Πιονγιάνγκ.

Δείτε ακόμα – Συναγερμός στην Ιαπωνία: Κάλεσαν τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγια – Σταμάτησαν τα τρένα

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το όπλο που εκτοξεύθηκε δοκιμαστικά την 4η Οκτωβρίου – κατά το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, ήταν βαλλιστικός πύραυλος μέσου βεληνεκούς (IRBM) – και πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, μόλις αναπτύχθηκε και η δοκιμή του είχε σκοπό να σταλεί δυνατότερη και σαφέστερη προειδοποίηση στους εχθρούς της Πιονγιάνγκ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Ανευ προηγουμένου»

Ο ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα, Σουνγκ Κιμ είχε τονίσει πρόσφατα ότι η ρητορική των βορειοκορεατών αξιωματούχων θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά όπλα, μετά την εκτόξευση του «άνευ προηγουμένου» αριθμού βαλλιστικών πυραύλων φέτος από την Πιονγιάνγκ.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ουάσιγκτον εκτίμησε επίσης ότι η Βόρεια Κορέα προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια έβδομη πυρηνική δοκιμή, δήλωσε ο Σουνγκ Κιμ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους δημοσιογράφους.