Μήπως είσαι από εκείνους που νιώθουν πως ό,τι κι αν κάνουν, δεν είναι ποτέ αρκετό ή αρκετά καλό; Σκέφτεσαι συχνά εκείνα που σου λείπουν και ξεχνάς να υπενθυμίσεις στο εαυτό σου όσα έχεις; Μπορείς να θυμηθείς εύκολα κάποια επιτεύγματά σου ή μόνο τα λάθη σου; Αν όλα αυτά σου θυμίζουν κάτι, τότε ξέρεις ότι ανήκεις σε εκείνους τους ανθρώπους που είναι πολύ αυστηροί με τον εαυτό τους. Και οι άνθρωποι αυτοί ανήκουν σε συγκεκριμένα ζώδια.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι αυτά… 

1. Ζυγός
Ο Ζυγός έχει εμμονή με την τελειότητα, γι’ αυτό και καταλήγει συχνά να επικρίνει τον εαυτό του. Ενώ είναι ένα ζώδιο που θέλει να ζει τη ζωή στο μέγιστο, η αυστηρή αντίληψη του εαυτού του, του στερεί την ευκαιρία να φτάσει τις μέγιστες δυνατότητές του. Ο Ζυγός είναι τόσο σκληρός με τον εαυτό του, που ωθείται στο σημείο της τρέλας, αναζητώντας μια πιο γαλήνια συνθήκη. Φαίνεται ήρεμος και επιτυχημένος, αλλά μέσα του επικρατεί ένα χάος αυτοκριτικής.

2. Σκορπιός
Ο Σκορπιός ζει με την ιδέα ότι όλοι τον κρίνουν, γι’ αυτό και ο ίδιος είναι ιδιαίτερα σκληρός με τον εαυτό του, μέθοδο που χρησιμοποιεί για να είναι προετοιμασμένος για ό,τι μπορεί να ακούσει από άλλους και να μην εκπλαγεί. Αισθάνεται βαθιά, είναι πιστός και αφοσιωμένος. Του αρέσει να μοιράζεται όσα νιώθει με τους άλλους. Αν όμως καταλάβει ότι κάποιος άλλος είναι πιο αρεστός ή περιζήτητος, γίνεται καχύποπτος και ζηλιάρης. Οι περισσότερες από τις ανασφάλειές του είναι εσωτερικές και προσπαθεί να τις περάσει ως χιούμορ ή αδιαφορία. Το μυαλό του δουλεύει πάντα υπερωρίες, προσπαθώντας να κατανοήσει γιατί αισθάνεται διαρκώς ανεπαρκής.

3. Αιγόκερως
Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει τον Αιγόκερω, αυτό είναι η τελειομανία. Η πίεση που ασκεί ο Αιγόκερως στον εαυτό του να τα κάνει όλα σωστά καταλήγει επιζήμια για τον ίδιο. Δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος με το ποιος είναι και τι έχει καταφέρει. Έτσι, αδυνατεί να συνειδητοποιήσει όλα τα χαρίσματα που έχει και όσα έχει κατορθώσει στη ζωή του.

4. Υδροχόος
Δεδομένου ότι συχνά αποπνέει τόση αυτοπεποίθηση, είναι απορίας άξιο που ο Υδροχόος βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Οι Υδροχόοι έχουν έντονη αίσθηση αντίληψης και είναι ιδιαίτερα δεκτικοί σε φρέσκες, δημιουργικές ιδέες. Βιώνουν, όμως, συχνά το…