Ρεκόρ επισκεπτών, από κάθε γωνιά του πλανήτη, σημειώνει φέτος το καλοκαίρι το νησί της Αμμουλιανής, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. ‘Ενα νησάκι στον κόλπο του Αγίου Όρους, απέναντι από την Τρυπητή, με έκταση μόλις 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και με περίπου 500 μόνιμους κατοίκους το χειμώνα, «βλέπει» πλέον καθημερινά να περνούν από τις παραλίες και τα στενά δρομάκια του οικισμού 8.000 – 10.000 επισκέπτες.

Η Αμμουλιανή, το μοναδικό κατοικημένο νησί της Κεντρικής Μακεδονίας, βρίσκεται στο ζενίθ των δυνατοτήτων της μέσα στον Αύγουστο, ωστόσο τα αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της τρέχουσας τουριστικής περιόδου φάνηκαν από νωρίς αφού τόσο τον Ιούνιο, όσο και τον Ιούλιο οι πληρότητες στα καταλύματα και στο κάμπινγκ ήταν αρκετά μεγάλες.

Ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουλιανής, Νικήτας Μαρτυγάκης, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» εκτίμησε πως τα νούμερα του 2019 σίγουρα θα ξεπεραστούν, καθώς η περίοδος θα τραβήξει μέχρι τα τέλη φθινοπώρου. Άλλωστε, οι κρατήσεις από ξένους τουρίστες τόσο για Σεπτέμβριο όσο και για Οκτώβριο είναι ήδη σε πολύ καλά επίπεδα.

«Το νησί έχει γύρω στις 5.000 κλίνες, μαζί με το κάμπινγκ αγγίζει τους 6.500 επισκέπτες. ‘Οταν λέμε ότι καθημερινά φτάνουμε τις 8.000 – 10.000 επισκέπτες εννοούμε και τους ημερήσιους επισκέπτες γιατί το νησί υποδέχεται κόσμο από τα υπόλοιπα πόδια της Χαλκιδικής. Πέρα από τα ενοικιαζόμενα βαρκάκια όπου φτάνουν στις παραλίες, είναι το πλοίο της γραμμής με τα συχνά δρομολόγια, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια πραγματοποιούνται ημερήσιες κρουαζιέρες από τη Σάρτη και την Ουρανούπολη», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μαρτυγάκης.

Αμμουλιανή Χαλκιδικής

Για πρώτη φορά φέτος στο νησί Αμερικανοί

Στα αξιοσημείωτα είναι πως φέτος για πρώτη φορά έκαναν την εμφάνισή τους στο νησί της Αμμουλιανής για διακοπές και Αμερικανοί τουρίστες. «Τον Ιούλιο για πρώτη φορά είδαμε Αμερικανούς που μας επέλεξαν για διακοπές σε συνδυασμό με άλλους προορισμούς της χώρας μας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουλιανής.

Οι κύριες κρατήσεις στο νησί είναι από Βαλκάνιους, με τους Ρουμάνους τα δύο τελευταία χρόνια να καταγράφουν υψηλούς αριθμούς διανυκτερεύσεων, όπως επίσης από Γερμανούς, Γάλλους, Αγγλους και…