Στο βίντεο που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ απεικονίζονται μετανάστες να συνομιλούν με τους Έλληνες στρατιωτικούς και να τους ζητούν να τους σώσουν.

Το απάνθρωπο πρόσωπο της Τουρκίας και ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται οι ίδιοι στους μετανάστες φαίνεται ωμά σε δύο νέα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ απεικονίζονται μετανάστες να συνομιλούν με τους Έλληνες στρατιωτικούς και να τους ζητούν να τους σώσουν.

«Ελάτε να μας πάρετε. Είμαστε 94 άνθρωποι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Μας έστειλε η οργάνωση DCR και μας είπε να περιμένουμε εδώ να έρθετε να μας πάρετε», λένε οι απελπισμένοι άνθρωποι στις ελληνικές αρχές.

  • Διαβάστε επίσης: «Αδιανόητη βαρβαρότητα»: «Η ηγεσία της Τουρκίας να τιμωρήσει τους εμπλεκόμενους» – «Fake news» ισχυρίζεται ο Τσαβούσογλου

Στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύτηκε στο φαίνονται Τούρκοι αστυνομικοί να χτυπούν άνδρες, γυναίκες και παιδιά στα σύνορα με απίστευτη μανία. Τα ουρλιαχτά των ανθρώπων αυτών είναι στην κυριολεξία ανατριχιαστικά.

Η Τουρκία «πυροβολεί» την Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Είναι σαφές πως η Τουρκία εργαλειοποιεί τους μετανάστες σταθερά και επενδύει στο προσφυγικό στο οποίο αναγνωρίζει ένα ισχυρό χαρτί άσκησης πιέσεων και στην Ευρώπη.

Το μεταναστευτικό – προσφυγικό ήδη από το 2020, αλλά και νωρίτερα, έχει μπει και στο τραπέζι της έντασης που επιχειρεί να δημιουργήσει η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα. Διπλωματικοί και στρατιωτικοί αναλυτές, δε, το εντάσσουν πάντα στα σενάρια μίας «προβοκάτσιας» από την πλευρά της Άγκυρας αλλά και ενός ενδεχόμενου ατυχήματος.

Η αδυναμία της ΕΕ να διαχειριστεί το ζήτημα άλλωστε και ο εγκλωβισμός της σε λογικές «κλειστών συνόρων», που επιχειρούν να ρίξουν το βάρος στις χώρες πρώτης υποδοχής, δίνουν στην Άγκυρα το περιθώριο να το αξιοποιεί πολλαπλά. Για την Τουρκία το μεταναστευτικό εκλαμβάνεται ως ένα πεδίο στο οποίο μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα ως την πλευρά που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και παράλληλα να επενδύσει στο θυμικό της διεθνούς κοινότητας.

Ενδεικτικό το γεγονός…