Τα έξι τεθωρακισμένα άρματα Marder που παρέλαβαν χτες οι Ελληνικές Ένοπλες από τη Γερμανία θα προωθηθούν σε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού

Έφτασαν στη χώρα μας χθες, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, τα πρώτα έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης ΤΟΜΑ Marder 1A3. Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, τα Marder 1Α3 παραλαμβάνονται στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας της χώρας μας με τη Γερμανία.

Αντάλλαγή για αποστολή ελληνικών τεθωρακισμένων στην Ουκρανία

Πρόκειται για τη συμφωνία στην οποία είχαν προχωρήσει στις 31 Μαΐου οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς και την οποία αποκάλυψε τότε ο Γερμανός καγκελάριος. Η παραχώρηση στην Ελλάδα των τεθωρακισμένων Marder γίνεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής για την αποστολή στην Ουκρανία των τεθωρακισμένων ΤΟΜΑ BMP-1 που διαθέτει ο ελληνικός στρατός.

  • Διαβάστε επίσης Ουκρανία: Γερμανικά τανκς μέσω Ελλάδας; – Η συμφωνία και οι αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται δε, ότι προ ημερών η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ αποκάλυψε ότι Ελλάδα και Σλοβακία μαζί στέλνουν 100 τεθωρακισμένα άρματα μάχης στην Ουκρανία, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, η Ελλάδα θα στείλει συνολικά 40 άρματα στην Ουκρανία.

Συνολικά 40 ελληνικά άρματα θα φύγουν για Ουκρανία

Όπως είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος πριν από τέσσερις μέρες στη Βουλή, τα πρώτα 20 σοβιετικής κατασκευής τεθωρακισμένα BMP (από τα συνολικά 40) βρίσκονται ήδη στην Βόρεια Ελλάδα προκειμένου από εκεί να μεταφερθούν στην Ουκρανία, ενώ τα πρώτα 10 Marder θα φτάσουν στη χώρα εως τις 21 Οκτωβρίου.

  • Διαβάστε επίσης Ελληνικά τεθωρακισμένα στην Ουκρανία: Επείγουσα συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • Διαβάστε επίσης Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για την αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία

Τα έξι τεθωρακισμένα άρματα Marder που παρέλαβαν χτες οι Ελληνικές Ένοπλες από τη Γερμανία θα προωθηθούν σε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ένταξής τους στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η άφιξη των Μarder 1Α3, θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με σχετικό προγραμματισμό, με σκοπό την αναβάθμιση του αξιόμαχου των μονάδων του Στρατού Ξηράς, την επαύξηση της μαχητικής ισχύος τους, καθώς και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των μονάδων του Μηχανοκίνητου Πεζικού με εκείνες των…