Καλεσμένη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου ήταν η πρόεδρος του ΕΟΤ και ηθοποιός, Άντζελα Γκερέκου. Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του συζύγου της, Τόλη Βοσκόπουλου

Έχουν περάσει, σχεδόν, 15 μήνες από την απώλεια του σπουδαίου τραγουδιστή και οι μνήμες είναι ακόμη νωπές. Η κ. Γκερέκου δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της μιλώντας για τον Τόλη Βοσκόπουλο, για την κοινή τους πορεία, για την κόρη τους και να αποκαλύψει άγνωστες πτυχές της κοινής τους πορείας. 

Αμέσως μόλις έπεσαν οι τίτλοι της εκπομπής και έπαιξαν κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες του Τόλη Βοσκόπουλου, η Άντζελα Γκερέκου δάκρυσε. «Συγκινήθηκες κιόλας, Άντζελα;», τη ρώτησε ο δημοσιογράφος, με την κ. Γκερέκου να ζητά συγγνώμη για τη συναισθηματική της φόρτιση. 

«Ήταν μοιραίο να είμαστε μαζί. Ήταν για να γίνει η γνωριμία μας. Τη χρειαζόταν και εκείνος πολύ και τελικά τη χρειαζόμουν και εγώ. Είναι αυτά που λέμε ότι έρχονται από κάπου αλλού, από κάτι πιο μεγάλο από εμάς. Ήταν μια καρμική και μια ευλογημένη συνάντηση, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη δική του ζωή. 

Ο Τόλης ξαναγεννήθηκε και μαζί του και εγώ βίωσα πράγματα που δεν είχα βιώσει ποτέ στη ζωή μου. Μείναμε μαζί 25 χρόνια. Είμαι ευγνώμων, παρόλες τις δύσκολες στιγμές μας. Ήρθε και η Μαρία, που ήταν το πιο ευλογημένο και ιερό κομμάτι αυτής της σχέσης. Συνδεθήκαμε τόσο πολύ, που τίποτα δεν μπορούσε να καταστρέψει αυτή τη σχέση». 

Η κ. Γκερέκου μίλησε για τη γνωριμία τους και τι ήταν αυτό που τη συγκινούσε στον Τόλη Βοσκόπουλο. «Όταν ήμουν 12 ετών. Ο μπαμπάς μου άκουγε πολύ μουσική και μεταξύ των καλλιτεχνών που αγαπούσε ήταν και ο Τόλης. 

Όταν άκουσα τη φωνή του στους δίσκους, ένιωθα ότι συγκινούμαι, η φωνή του, η ψυχή που έβγαινε μέσα από αυτή τη φωνή ταίριαξε με τον δικό μου κόσμο και δέθηκα με έναν τρόπο μαζί του και με έναν έρωτα πλατωνικό, χωρίς ποτέ να ενδιαφερθώ να τον γνωρίσω. Πάντα όμως μάθαινα για εκείνον και ήθελα να είναι καλά. 

Την περίοδο που ο Τόλης δεν ήταν καλά, κυρίως στην προσωπική του ζωή, αλλά και γενικότερα, εκεί ένιωθα στενάχωρα, δεν ήθελα να τον βλέπω έτσι. Μοιραία ένα βράδυ, βρεθήκαμε σε μία κοινή παρέα για φαγητό, εκεί έγινε κάτι…