ΥΓΕΙΑ

Βρέθηκαν οι αιτίες των πόνων της περιόδου!!!

periodos-ponoi-w0d9u0hio-620x420


Ενα μόνιμο πρόβλημα για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο, που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία, είναι οι πόνοι της περιόδου ενώ και πριν από αυτή το γνωστό προεμμηνορροϊκό σύνδρομο ταλαιπωρεί με τα συμπτώματά του μεγάλο αριθμό γυναικών.

Μια πρωτοποριακή μελέτη, στην οποία συμμετείχαν εθελοντικά 3.302 γυναίκες, ανακάλυψε τον λόγο των έντονων πόνων της περιόδου και υπόσχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα με νέα φαρμακευτική αγωγή με αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Γιατί με αυτά τα φάρμακα; Επειδή οι επιστήμονες ανακάλυψαν την ισχυρή σύνδεση που υπάρχει μεταξύ των πόνων της περιόδου και ενός βιοδείκτη που ονομάζεται C-αντιδρώσα πρωτεΐνη (CRP).


Μετά από αυτή την ανακάλυψη οι επιστήμονες της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα για την υγεία των γυναικών Journal of Women’s Health, δήλωσαν ότι οι πόνοι της περιόδου και του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν με αντιφλεγμονώδη φάρμακα.
girl-travaei-malia-660
«Τα συμπτώματα πριν από την περίοδο, όπως οι πόνοι στην πλάτη, οι πόνοι στην κοιλιά, το πρήξιμο και ο πόνος στο στήθος, οφείλονται στα αυξημένα επίπεδα του δείκτη φλεγμονής που ονομάζεται C-αντιδρώσα πρωτεΐνη (CRP), όμως οι πονοκέφαλοι εξαιρούνται», δήλωσαν οι μελετητές και πρόσθεσαν ότι απαιτείται περαιτέρω μελέτη για το θέμα καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συνδέονται με τους πόνους της περιόδου και το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.

Η δόκτωρ Susan Kornstein, που παρουσίασε την μελέτη, δήλωσε: «Η πλειοψηφία των γυναικών βιώνει τουλάχιστον ένα από αυτά τα συμπτώματα, η παραδοχή ότι υπάρχει μια φλεγμονώδης βάση θα ανοίξει την πόρτα για πρόσθετες δυνατότητες θεραπείας και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για νέες ιατρικές παρεμβάσεις». Υπολογίζεται ότι το 80% των γυναικών πριν και κατά την έμμηνο ρύση αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως πονοκεφάλους, κοιλιακό άλγος, ημικρανίες, ναυτία και υπνηλία.

You Might Also Like