ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο ΣΚΑΪ στη 2η θέση της τηλεθέασης από την 6η μέσα σε ένα χρόνο!

skai


Ένα χρόνο πριν ο ΣΚΑΪ ήταν ένας αμιγώς ενημερωτικός σταθμός με τηλεθεάσεις που σπανίως περνούσαν τη βάση του 10% και τα νεανικά κοινά να γυρνούν την πλάτη στις επιλογές του σταθμού.


Κι ερχόμαστε στον Σεπτέμβριο του 2016 όπου στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο Γιάννης Αλαφούζος με μία έξυπνη στρατηγική εξασφαλίζει την πρώτη από τις τέσσερις άδειες και με το χαμηλότερο αντίτιμο, ανάμεσα στους 4 που επιλέχθηκαν. Φυσικά αυτός ο διαγωνισμός κατέληξε να σε μία παρωδία και το Συμβούλιο της Επικρατείας τον ακυρώσε λίγους μήνες μετά. Η αναμπουμπούλα όμως αυτή, σε συνδυασμό με την κρίση στο ΜΕΓΚΑ, είχε νικητές και ηττημένους.
Το Star channel είχε αγοράσει τα δικαιώματα του Voice και του Survivor από την τουρκική εταιρία παραγωγής, αλλά πιστεύοντας πως δεν θα έχει τελικά άδεια προβολής περιεχομένου… επέστρεψε πίσω τα δικαιώματα. Σε εκείνο το σημείο εμφανίστηκε ξανά ο ΣΚΑΙ που βρήκε «ορφανούς» τηλεθεατές κι αποφάσισε να επενδύσει περισσότερο στην ψυχαγωγία για να κερδίσει τηλεθεατές άλλων καναλιών (κυρίως του ΜΕΓΚΑ). Με συνοπτικές διαδικασίες αγοράζει τα δικαιώματα του Voice και του Survivor, που πήγαιναν πακέτο, και βγάζει γρήγορα στον αέρα το δημοφιλές talent show με μία φρέσκια και πιο νεανική κριτική επιτροπή από ότι είχαμε συνηθίσει.
Οι τηλεθέαση του Voice ανέβαινε καθώς περνούσε ο χρόνος και το κανάλι αποφασίζει να μεταφέρει το δελτίο ειδήσεων 1 ώρα νωρίτερα, να σπρώξει την ενημέρωση πιο νωρίς και να βγάλει το Survivor 4 φορές την εβδομάδα από 3 ώρες περίπου κάθε φορά. Η τηλεθέαση παίρνει φωτιά και στην μεγάλη αναμέτρηση Survivor-Rising Star βγαίνει κερδισμένο!
Ο ΣΚΑΙ μέσα σε 1 χρόνο έχει αυξήσει την τηλεθέαση του κατά περίπου 77% και τα υπόλοιπα κανάλια δείχνουν εγκλωβισμένα μη γνωρίζοντας πώς να αντιδράσουν! Η τηλεθέαση του σταθμού, σε εβδομαδιαία βάση, ήταν 8,4% ένα χρόνο πριν ενώ την περασμένη εβδομάδα έκλεισε με 14,6%! Στη δε κατάταξη των σταθμών τερμάτισε στη 2η θέση ενώ πέρυσι ήταν στην 6η!
Ο έτερος νικητής της χρονιάς είναι ο ΑΝΤ1 που έχει εδραιωθεί στην 1η θέση και δεν φαίνεται να τη χάνει εύκολα, μετά και την έλευση του Νίκου Χατζηνικολάου. Απεναντίας τα κανάλια που έχασαν στο διαγωνισμό του περασμένου Σεπτεμβρίου έχουν όλοι απώλειες σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Το ΜΕΓΚΑ προβάλει την ταινιοθήκη του εδω και πολλούς μήνες με αβέβαιο το μέλλον του, ενώ ο ALPHA μετράει απώλειες σε όλες σχεδόν τις ζώνες του και συνολικά έχει χάσει 2,2 μονάδες μέσα σε 12 μήνες.
Η συνέχεια στη μάχη της τηλεθέασης θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς από το Μάρτιο αναμένονται νέα προγράμματα στα κανάλια και πιθανόν να έχουμε ανακατατάξεις…
skai1
πηγή e-radio

Διαβάστε Περισσότερα

You Might Also Like