ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Η παράξενη ιστορία πίσω από την εφεύρεση της περιστρεφόμενης πόρτας

porta


Ο Theophilus Van Kannel ήταν ένας Αμερικάνος εφευρέτης που γεννήθηκε το 1841 και πέθανε το 1919. Οι εφευρέσεις του δεν ήταν πολλές αλλά δυο από αυτές ήταν πολλές σημαντικές. Η πρώτη ήταν μια ατραξιόν σε λούνα πάρκ, κάτι σαν τα σημερινά συγκρουόμενα. Η δεύτερη όμως άφησε εποχή στον σημερινό πολιτισμό. Ήταν οι περιστρεφόμενη πόρτα, σαν αυτές που βλέπουμε σε μεγάλες εισόδους εταιρειών και ξενοδοχείων, Ποιος όμως ήταν ο λόγος που εφηύρε την πόρτα;
Λέγεται πως ο Van Kannel ήταν αντικοινωνικός και ιδιαιτέρως μισογύνης. Δεν ήθελε ποτέ να βρεθεί στην θέση να ανοίξει την πόρτα για κάποια γυναίκα ή και γενικότερα για οποιονδήποτε. Ήταν κάτι που του προκαλούσε μεγάλο εκνευρισμό. Άρχισε λοιπόν να σκέφτεται έναν τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να το αποφεύγει. Τότε του ήρθε η ιδέα της περιστρεφόμενης πόρτας.

Αν και οι παραδοσιακές πόρτες είναι πάντα πλειοψηφία, οι περιστρεφόμενες πόρτες έχουν γλιτώσει πολλά έξοδα σε εταιρείες και ξενοδοχεία και μεγάλα εστιατόρια. Μάλιστα, το πρώτο μέρος του κόσμου στο οποίο τοποθετήθηκε περιστρεφόμενη πόρτα ήταν το εστιατόριο Rector’s στην times Square της Νέας Υόρκης, το 1899.
Δείτε το βίντεο του Business Insider:

You Might Also Like