"Όμορφοι" Ανθρωποι Οικογένεια

Δείτε τον ΤΈΛΕΙΟ τρόπο που βρήκε αυτή η μαμά για να πει στα παιδιά της οτι ΔΕΝ υπάρχει Άγιος Βασίλης!…

pkc428br


Ηρθε η εποχή του χρόνου που πολλοί γονείς αναρωτιούνται εάν τα παιδιά τους μεγάλωσαν αρκετά για να μάθουν την αλήθεια σχετικά με τον Άγιο Βασίλη… Εάν αποφασίσουν πως, όντως, τα παιδιά μπορούν να μάθουν την αλήθεια, ξεκινάνε οι διαδικασίες, το άγχος και οι σκέψεις για τον καταλληλότερο τρόπο της αποκάλυψης.


Η Christy Hutchison, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook τον τρόπο με τον οποίο η ίδια αποκάλυψε την αλήθεια στα δικά της παιδιά,και είναι πραγματικά τέλειος!
«Στην οικογένεια μας έχουμε μια δική μας παράδοση για την αποκάλυψη της αλήθειας σχετικά με τον Άγιο Βασίλη στα παιδιά μας. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται άμεσα εμφανές οτι ο ρόλος του Άγιου Βασίλη και το πνεύμα των Χριστουγέννων αφορούν την αγάπη, την καλοσύνη και τις καλές πράξεις.
Όταν τα παιδιά γίνουν 6 ή 7, ανάλογα με το παιδί, μόλις δηλαδή αρχίσουν οι υποψίες σχετικά με την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη, θα καταλάβετε οτι ήρθε η ώρα…
Πηγαίνουμε για «καφέ» σε κάποιο τοπικό μαγαζί και αφού παραγγείλουμε, γίνεται η ανακοίνωση…
«Έχεις μεγαλώσει πολύ πλέον! Πέρα από το οτι είσαι πιο ψηλός, καταλαβαίνω οτι η καρδιά και το μυαλό σου έχουν μεγαλώσει επίσης (σε αυτό το σημείο επισημαίνεται 2-3 πράγματα που αποδεικνύουν οτι το παιδί σας σκέφτεται τους άλλους και έχει καλή καρδια, μερικές καλές πράξεις ή σκέψεις δηλαδή που έκανε μέσα στο τελευταίο έτος). Στην πραγματικότητα, η καρδιά σου έχει ωριμάσει τόσο πολύ που νομίζω ότι είσαι έτοιμος να γίνεις ο Άγιος Βασίλης!
Πιθανόν να έχεις προσέξει οτι πολλού Άγιοι Βασίληδες που βλέπεις στον δρόμο, είναι απλοί άνθρωποι με στολές. Επίσης, φαντάζομαι οτι κάποιοι συμμαθητές σου σου είπαν οτι ΔΕΝ υπάρχει Άγιος Βασίλης… Αυτό συνέβη επειδή εκείνοι δεν είναι ακόμη έτοιμοι να ΓΙΝΟΥΝ ο Άγιος Βασίλης!
Πες μου το καλύτερο πράγμα για τον Άγιο Βασίλη. Γιατί νομίζεις οτι κάνει αυτό που κάνει; (κατευθύνετε το παιδί στο να καταλάβει πως όλα γίνονται για να προσφέρουμε στους άλλους και να δίνουμε αγάπη.) Λοιπόν, τώρα είσαι έτοιμος να κάνεις την πρώτη σου δουλειά ως Άγιος Βασίλης!
Βεβαιωθείτε σε αυτό το σημείο οτι έχετε την κατάλληλη συνωμοτική συμπεριφορά . Στη συνέχεια το παιδί πρέπει να διαλέξει ένα άτομο (συνήθως ένα γείτονα), να μάθει τι είναι αυτό που χρειάζεται εκείνος, να το αποκτήσει, να το τυλίξει και να το προσφέρει στα κρυφά – ποτέ δεν πρέπει να αποκαλυφθεί αυτός που το έκανε. Ετσι το παιδί μαθαίνει την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς.
Ο μεγάλος μου γιος, ως Άγιος Βασίλης, επέλεξε την «γρια μάγισσα»,την γειτόνισσα που έμενε στη γωνία. Φερόταν όντως πολύ άσχημα στα παιδιά. Την ενοχλούσαν τα γέλια και οι φωνές τους, πάντα τα μάλωνε ώστε να κάνουν ησυχία και ποτέ δεν έδινε πίσω τα παιχνίδια που έπεφταν καταλάθος στην αυλή της. Πηγαίνοντας στο σχολείο κάθε πρωί, ο γιος μου παρατήρησε οτι έβγαινε να πάρει την εφημερίδα της ξυπόλητη. Έτσι, αποφάσισε οτι αυτό που χρειαζόταν ήταν παντόφλες. Πήγαμε σε ένα κατάστημα, αγοράσαμε ένα ζευγάρι παντόφλες, τις τύλιξε και πήγε κρυφά να της αφήσει έξω από την πόρτα της. Ήταν ενθουσιασμένος! Το επόμενο πρωι ξύπνησε πρώτος απ’ όλους, περιμένοντας να δει πώς θα βγεί η γειτόνισσα για να πάρει την εφημερίδα της – και όταν είδε οτι όντως, φορούσε της παντόφλες και ήταν χαμογελαστή, ήταν πραγματικά ευτυχισμένος!
Κάθε χρόνο, επέλεγε από έναν στόχο, και έκανε το ίδιο πράγμα… Όταν μεγάλωσε, μια χρονιά, γυάλισε το παλιό του ποδήλατο, του έβαλε καινούρια σέλα και το έδωσε στην κόρη ενός φίλου του.
Όταν ήρθε η ώρα να το μάθει ο μικρός μου γιος, ο μεγάλος μου ανέλαβε το ρόλο να πει τον «μεγάλο λόγο». Και οι δύο μπορώ να παραδεχτώ οτι έγιναν πολύ καλοί Άγιοι Βασίληδες, και ποτέ δεν ένιωσαν οτι τους λέγαμε ψέματα. Άλλωστε αυτό είναι το μυστικό του κρυφού Άγιου Βασίλη…!

Εδώ είναι η σελίδα της στο facebook:Charity Hutch
[via]
Μετάφραση για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε Περισσότερα

You Might Also Like