ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ… Αφαίρεσαν από ΜΕΣΑ της 12.000 Πέτρες χολής! Δείτε τη Φωτογραφία που Σόκαρε τους Γιατρούς σε όλο το Κόσμο…

iwucowkr


Με το στόμα ανοιχτό έμεινε ένας Ινδός γιατρός όταν αφαίρεσε από ασθενή του, περί τις 11.950 πέτρες στη χολή- που μάλλον πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Δρ. Makhan Lala Saha, Γαστρεντερολόγος Ηπατολόγος Επεμβατικός Ενδοσκόπος, αφαίρεσε τις πέτρες από τη χοληδόχο κύστη της 51χρονης Minati Mondal, σε μια χειρουργική επέμβαση -ορόσημο.


Η γυναίκα, υπέφερε από χρόνιο κοιλιακό άλγος και παλινδρόμηση οξέος για δύο μήνες, και εισήχθη στο Νοσοκομείο Debdoot Sevayan στην Καλκούτα, στην ανατολική Ινδία, πριν από δύο εβδομάδες.
02-88
01-91
Μετά από διεξοδικές εξετάσεις και υπερήχους, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από μια σοβαρή περίπτωση χολολιθίασης. Ο Δρ. Saha, που αφαίρεσε το τεράστιο σύμπλεγμα με μια λαπαροσκοπική χειρουργική, είπε ότι προσδοκούσε έναν μεγάλο αριθμό από πέτρες, αλλά αυτό που διαπίστωσε ήταν σοκαριστικό. «Έμεινα έκπληκτος όταν είδα αυτό τον μεγάλο αριθμό λίθων που εξάγαμε από τη χοληδόχο κύστη αυτής της ασθενούς.
00-68-660x400
Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι μια κύστη θα μπορούσε να περιέχει τόσες πολλές πέτρες», είπε σε δήλωσή του σε τοπικά πόρταλ. «Οι βοηθοί μου χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να μετρήσουν τον αριθμό των λίθων, που ήταν μεταξύ 2 και 5 χιλιοστά σε μέγεθος. Μας πήρε 50 λεπτά για να τις αφαιρέσουμε», πρόσθεσε.
03-80

Διαβάστε Περισσότερα

You Might Also Like